Hrvatska: Ovo su nove mjere za kafiće, restorane, teretane, škole stranih jezika i casina!

Premijer Andrej Plenković jučer je na sjednici vlade govorio o popuštanju mjera. Najavio je da se od ponedjeljaka omogućuje ugostiteljima kava za van, otvaraju se teretane, kladionice i automat-klubovi te škole stranih jezika. O detaljima mjera danas se govorilo na presici Nacionalnog stožera.

“Razmišljamo i imamo sliku onih mjera koje se dodatno mogu relaksirati ako trendovi ostanu ovakvi. Znamo da ćemo vrlo pozorno pratiti sve ono što se događa, pogotovo vezano za nove varijante virusa”, rekao je Božinović i dodao kako postupno balansiraju.

Mjere za kafića i restorane:

Prva je isporuke hrane, pića i slastica iz ugostiteljskih objekata. Izrađen je precizni epidemiološki okvir. Oni koji preuzimaju hranu ili piće se ne smiju zadržavati, nije dozvoljen ulazak u objekt. Razmak mora biti 2 metra, maske su obavezne. Ne smije se puštati glazba, terase treba maknuti, onemogućiti korištenje stolica. Treba istaknuti pravila na ulazu u objekt.

Mjere za teretane:

Važno je voditi računa o broju korisnika, može biti jedna osoba na 20 kvadrata. Vodi se briga o provjetravanju. Nakon svake uporabe sprava se mora dezinficirati. Samo vlastiti ručnici i prostirke. Izbjegavati bliski kontakt i zabrana korištenja zajedničkih tuševa. Vodi se popis korisnika. Maske pri dolasku i registraciji.

Mjere za škole stranih jezika i dječje igraonice:

Ograničiti grupe, korištenje maski, predavači trebaju održavati razmak ili se odvojiti pleksiglasom i mjeriti temperaturu, polaznicima isto. U dječjim igraonicama potrebno je ograničiti broj – jedno dijete na 7 kvadrata. Maske za lice i dezinfekcija sprava, mjerenje temperature prije ulaska u objekt. Evidencija korisnika.

Mjere za kladionice i casina:

Kladionice – maske su obavezne, razmak od 2 metra.

Automat-klubovi – jedan korisnik na 7 kvadrata. Držanje razmaka od dva metra, ako postoje sjedeća mjesta, razmak mora biti 1.5 metara, a između stolova 3 metra. Ugostiteljski dio mora biti zatvoren, on nije dozvoljen.

Na pitanje zašto automat-klubovi smiju raditi Božinović je rekao da se ide redom. /cazin.net/index/

Ostavite komentar