Eksplozija u Rusiji: Srušen trgovački centar (VIDEO)

UVladikavkazu, na jugu Rusije jutros se dogodila snažna eksplozija u kojoj je stradao čitav tržni centar.

Lokalna spasilačka služba traga za povrijeđenima. Portparol je saopštio kako je nesreću vjerovatno izazvala eksplozija neka od boca s kiseonikom koje su se nalazile u podrumu objekta.

Do eksplozije je došlo u 7:24 sati ujutru po lokalnom vremenu, što znači da trgovački centar još nije bio otvoren za javnost. Nije poznato je li u njemu u vrijeme nesreće bilo zaposlenih.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako spasioci prolaze kroz ruševine u potrazi za mogućim žrtvama.

Draguljar koji ima radnju u trgovačkom centru ispričao je kako je bio na radnom mjestu za vreme eksplozije i da ga je ona bacila na pod, ali da je kasnije ustao i uspio da pobjegne na sigurno.

Irbek Tomajev, zamjenik premijera ruske republike Sjeverne Osetije-Alanije, u kojoj se nalazi Vladikavkaz, rekao je da se za sada čini da nema ozbiljno povrijeđenih.

“Spasilačke službe tragaju za mogućim žrtvama. Raščišćavamo područje i krhotine. Za sada nema izvještaja o žrtvama”, kazao je Tomajev novinarima.

Istražitelji pomoću sonde pokušavaju da utvrde da li je uzrok eksplozije bilo neko kazneno djelo, poput terorizma.

U posljednjih nekoliko godina u Vladikavkazu je bio niz terorističkih napada, uključujući i samoubilački napad 2010. kada je na glavnoj pijaci u gradu poginulo 17 osoba, a više od 160 je bilo povrijeđeno. (Index)

Ostavite komentar