NEVJEROVATNO je šta sve OVA BILJKA može: LIJEČI CIJELI ORGANIZAM, A EVO KAKO SE KORISTI!

Jedna je od biljaka sa izuzetno povoljnim djelovanjem na endokrini sastav. Može da ublaži bolove u mišićima i zglobovima, a dokazano je da pomaže i kod akni i tegoba menopauze. Iako je sladić vrlo moćna biljka, nepravedno je zanemarena.

Sladić je najbolje konzumirati u vidu čaja. Ova biljka sadrži nekoliko materija koje povoljno djeluju na želudac, ali i na zdravlje srca. Takođe, može da smiri sluznicu disajnih puteva, pa može da ublaži simptome astme i kašlja.

Upotrebljava se kao blago sredstvo protiv nadimanja u stomaku. Takođe ulazi i u sastav mnogih lekova za probavne i disajne organe. Dokazano je da ima snažno antidepresivno dejstvo, opušta organizam, pa tako može da ublaži i bolove u mišićima.

Pored toga, redovno ispijanje čaja od sladića može da ojača imunitet, spriječi alergije i ublaži tegobe menopauze.

Sladić je jedna od biljaka sa izrazitim djelovanjem na endokrini sistem. Glikozidi iz te biljke imaju strukturu nalik na prirodne steroide u tijelu, pa se zbog toga sladić vijekovima koristio kao pomoć nadbubrežnoj žlezdi u periodima prekomjernog stresa. Glicirizinska kiselina stimuliše lučenje hormona iz nadbubrežne žlezde i tako pomaže u održavanju njene normalne funkcije.

Prekomjerna konzumacija sladića može da izazove glavobolju, otečenost lica i zglobova i izazove zadržavanje vode u organizmu, zato vodite računa.

Napomena: Ne preporučuje se konzumiranje ovog čaja u slučaju oštećenja bubrega i hipertenzije, a dokazano je i da loše djeluje na organizam ukoliko se kombinuje sa diureticima i laksativima. /Izvor: novi.ba/

Ostavite komentar