Naslovnica Zanimljivosti Otac Velje Nevolje je bombom raznio sebe, suprugu i njenu majku

Otac Velje Nevolje je bombom raznio sebe, suprugu i njenu majku

140
0

Otac Velje Nevolje je bombom raznio sebe, suprugu i njenu majku

Veljko Belivuk i Marko Miljković dolaze iz potpuno različitih porodica i socijalnih miljea, ali su odabrali put kriminala, dro*e, nasilja i ubistava.

Nebojša Belivuk, otac Veljka Belivuka, počinio je masakr prije 26 godina u porodičnom stanu u širem centru Beograda kad je aktivirao ručnu bombu, otkriva Kurir.

Stan demoliran

Kako su mediji 1995. godine pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. februara aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55).

U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin tast, kao i svastika, koji su bili povrijeđeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dijete.

Oni su čudom preživjeli razornu eksploziju, koja je demolirala stan.

Stanari se sjećaju tragedije

Stanari ove zgrade i dan-danas se sjećaju tragedije. Belivuk je i sam govorio o tome da je odrastao bez roditelja, i to na suđenju kad je bio optužen za napad iz 2016. na obezbjeđenje Miloša Vazure. Tada je rekao da mu je čovjek iz Vazurinog obezbjeđenja opsovao mrtvu majku.

Veljko Belivuk je najprije bio navijač Fudbalskog kluba „Rad“, a potom je prešao u navijačku grupu „Janjičari“, koju je poslije pogibije svog prijatelja Aleksandra Stankovića preuzeo i preimenovao u „Principe“.

Navijačka grupa mu je služila kao paravan za vršenje različitih krivičnih djela. /Izvor: novi.ba/

Prethodni članakMama mi je prije smrti ostavila OVAJ PAKET i rekla da ga otvorim KAD SE UDAM: Kad sam vidjela ŠTA JE UNUTRA, SRUŠILO MI SE TLO POD NOGAMA
Sljedeći članakOvaj čovjek ZARAĐUJE MILIONE, A NE RADI NIŠTA: Nećete vjerovati KAKO MU TO POLAZI ZA RUKOM!