Naslovnica Zanimljivosti Konačno! Otkriven uzrok smrti Kobija Brajanta: Za sve je kriv pilot koji...

Konačno! Otkriven uzrok smrti Kobija Brajanta: Za sve je kriv pilot koji je napravio kobnu grešku!

78
0

Konačno! Otkriven uzrok smrti Kobija Brajanta: Za sve je kriv pilot koji je napravio kobnu grešku!

Nakon nešto više od godinu dana obelodanjen je zvaničan izveštaj o padu helikoptera koji je 26. januara 2020. godine doveo do pogibije Kobija Brajanta, njegove ćerke Đijane i još sedam drugih članova, uključujući i pilota Aru Zobajana.

Istražitelji su utvrdili kako krivicu za pad helikoptera snosi samo pilot, koji je poleteo u oblake, iako je to zakonom zabranjeno.

Takođe, u uzveštaju koji ima više od 600 strana, navodi se i da je pilot verovatno izgubio orijentaciju neposredno pred sam udarac u planine Kalabazasa. Nije bilo nikakvih menhaničkih kvarova na helikopteru Sikorski S-76, a očekuje se da nakon ove nesreće i izveštaja, Federalna agencija za avijaciju u SAD da i preporuke kako bi se ubuduće izbegle nesreće ovakvog tipa.

U prošlosti je bilo priča kako bi nesreća možda mogla da se izbegne, da je helikopter imao uređaj za skeniranje tla i određivanja daljine između tla i letelice, ali je tokom obelodanjivanja izveštaja rečeno da ovakav uređaj kod nesreće u kojoj je poginuo Brajant, ne bi bio od pomoći da se spreči tragedija.

– Brdoviti teren u kombinaciji sa prostornom dezorijentacijom pilota u oblacima bio je zbnjujući faktor. Pilot nije znao kojim putem je krenuo – rekao je glavni istražitelj Bil Ingliš.

Istražitelji su takođe okrivili Zobajana što je krenuo ulevo, umesto da je pokušao da se popne više i da se izvuče iz lošeg vremena.

Podsetimo, u ovoj tragediji poginulo je devet osoba. Pored Kobija Brajanta, njegove ćerke Đijane (13), kao i pilota Aje Zobajana, u nesreći su poginuli bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, Kristina Mauzer, koja je Kobiju pomagala da trenira tim njegove ćerke, Sara Čester i njena ćerka Pejton. /Kurir sport/senzacija.ba/

Prethodni članakTrudnoj ženi ostavio poruku uz bolnicu u Zagrebu: ‘Kad sam je pročitala, suze su mi krenule’
Sljedeći članakUbo ženu nožem u leđa, a komšije će vječno pamtiti šta je potom rekao…