Novi hladni talas stiže u BiH: Danas i sutra oblačno, a od četvrtka se vrijeme mijenja

Od petka, 12. februara, temperature će se u jutarnjim satima kretati od -13 stepeni

Druga februarska sedmica biće u znaku promjene vremenskih prilika. Početak sedmice u BiH obilježiće oblačno vrijeme sa kišom, a kako sedmica bude odmicala očekuje nas novi talas hladnog vremena i niske temperature.

Tako se u Bosni danas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda većinom će padati slaba kiša. Više padavina prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne.

U Hercegovini oblačno sa jačom kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 4 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 9 i 14 stepeni.

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opća slika biti lošija u Hercegovini i Krajini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti.

Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, razdražljivosti, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene malo će oslabiti u drugom dijelu dana. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

U srijedu, 10. februara, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Jača kiša na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Na istoku i sjeveroistoku Bosne ne prognoziraju se padavine. Očekuje se jak vjetar južnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 4 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 16 stepeni.

Već u četvrtak, 11. februara, očekuje nas pad temperatura, ali i susnježica, snijeg i vjetar sa sjevera.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever.

Temperatura će biti viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura u jutarnjim satima između 5 i 10 stepeni i postepeno će opadati.

Od petka temperature će se u jutarnjim satima kretati od -13 stepeni, dok će dnevne temperature iznositi oko -5 stepeni.

Novi hladni talas će se zadržati i za vikend, a prema prognozama i tokom naredne sedmice. (DEPO PORTAL/dg)

Ostavite komentar