Naslovnica Svijet Krajnje nevjerojatno da je virus krenuo iz laboratorija u Kini, kažu istražitelji

Krajnje nevjerojatno da je virus krenuo iz laboratorija u Kini, kažu istražitelji

145
0

Krajnje nevjerojatno da je virus krenuo iz laboratorija u Kini, kažu istražitelji

EKSTREMNO je nevjerojatno da je koronavirus krenuo nakon incidenta u laboratoriju u Kini, poručili su istražitelji koji u Kini pokušavaju rasvijetliti porijeklo koronavirusa, javlja Sky News.

Istražitelju vjeruju da je najvjerojatniji uzrok prvotnog izbijanja zaraze virus koji je “skočio” s životinje na čovjeka.

To znači da se buduće istrage neće fokusirati na laboratorijski incident kao mogući uzrok izbijanja zaraze koronavirusom.

Međunarodni tim znanstvenika Svjetske zdravstvene organizacije, koji rade s kineskim stručnjacima, već neko vrijeme pokušavaju otkriti kako je krenula pandemija koronavirusa.

Još ne znaju s koje vrste životinja je virus skočio na čovjeka
Tim istražitelja je posjetio ključne lokacije u Wuhanu, kineskom gradu u kojem su prijavljeni prvi slučajevi zaraze, gdje su razgovarali s pacijentima, zdravstvenim djelatnicima i kineskim znanstvenicima.

Dokazi su dosad sugerirali da je koronavirus “skočio” sa životinja na ljude, a tim istražitelja danas je na press konferenciji poručio da još uvijek nisu sigurni o kojoj vrsti životinja se radilo i gdje se to točno dogodilo.

Korona možda cirkulirala u regijama oko Wuhana prije prvog prijavljenog slučaja
Znanstvenici su također otkrili da je koronavirus možda cirkulirao u regijama oko Wuhana prije prvog prijavljenog slučaja zaraze, javlja Sky News.

Podaci koji nisu objavljeni sugeriraju da je virus SARS-CoV-2 nađen nekoliko tjedana prije nego što su u Wuhanu prijavljeni prvi slučajevi, rekao je šef stručnog panela kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva za Covid-19.

No, dodao je kako nema dokaza da se covid-19 širio u Wuhanu prije prosinca 2019., kad su prijavljeni prvi slučajevi zaraze.

Glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da nema dokaza o “velikim žarištima” prije prosinca 2019. u Wuhanu ili bilo gdje drugdje. /Izvor:  INDEX/cazin.net/

Prethodni članakAutomafija udarila i na policiju: Ukraden Golf komandira Policijske stanice Nemila
Sljedeći članakNovi hladni talas stiže u BiH: Danas i sutra oblačno, a od četvrtka se vrijeme mijenja