Naslovnica Zanimljivosti Prodali kravu za 299.000 eura: Pamenta je i puna stila!

Prodali kravu za 299.000 eura: Pamenta je i puna stila!

197
0

Prodali kravu za 299.000 eura: Pamenta je i puna stila!

Krava pasmine Limousin iz Shropshirea, čije je puno ime Wilodge Poshspice, potomak je nagrađivanih goveda

Krava uzgojena u središnjoj Engleskoj prodana je za 299.000 eura, što je rekord za njenu pasminu i dvostruko više od dosadašnjeg britanskog i evropskog rekorda.

Krava nazvana Posh Spice, po tituli koju je Victoria Beckham nosila u ženskom pop sastavu Spice Girls, prodana je u petak.

Krava pasmine Limousin iz Shropshirea, čije je puno ime Wilodge Poshspice, potomak je nagrađivanih goveda.

Njezina majka Milbrook Gingerspice, također nazvana po ‘spajsici’, držala je dosadašnji britanski i europski rekord postavljen 2014. godine.

BBC prenosi izjavu vlasnice Christine Williams koja je rekla da je prodaja bila “poput dobitka na lutriji” i da je konačna cijena “nevjerovatna”.

Za prodanu jednogodišnju kravu kazala je da je “pametna i puna stila”, a visoku cijenu pripisuje i određenom “faktoru x”. (fokus.ba/foto:print screen fokus.ba)

Prethodni članak“Iznajmili smo kuću, a onda od stanodavca dobili SPISAK 8 BIZARNIH PRAVILA”: Cijeli Internet je ZAPREPAŠTEN ovim kućnim redom!
Sljedeći članakPRAVITE LI JELO U ALUMINIJSKOJ FOLIJI? DOMAĆICE, OBRATITE PAŽNJU: Ovo nikako ne smijete peći u njoj, POSLJEDICE SU UŽASNE!