Ovo je Sven Badžak, student porijeklom iz BiH koji je izboden u Londonu! OGLASILA SE OČAJNA MAJKA

Student porijeklom iz BiH Sven Badžak ubijen je u opštini Kilbern u Londonu.

Navodi se da je Badžak izboden nakon što su on i njegov šesnaestogodišnji prijatelj bježali od grupe mladića koji su ih napali ispred prodavnice u subotu, 6. februara, oko 6.40 časova.

Njegova majka Јasna Badžak naglasila je da je njen sin izbjegavao nasilje, te da nikada nije pomislila da bi nešto takvo moglo da mu se dogodi.

Glavni inspektor detektiv Daren Džouns, koji vodi istragu o smrti mladića, izjavio je da će policija podržati porodicu ubijenog tokom istrage, te da njegov tim čine veoma iskusni službenici koji će naporno raditi kako bi pronašli i uhapsili odgovorne za ubistvo Svena Badžaka.

Inspektor Gaj Elvud iz Osnovne komandne jedinice sjeverozapadnog dijela Londona izjavio je da se radi o varvarskom napadu na javnom mjestu i da će, kao posljedica toga, biti razmješteno više službenika na ulicama u narednim danima.

On je dodao da nasilju nema mjesta na ulicama i pozvao stanovništvo da prijavi bilo kakvu informaciju koja bi mogla da pomogne hapšenju odgovornih za ubistvo. (novi.ba)

Ostavite komentar