(VIDEO) KOLAPS U NEMAČKOJ: Snežna oluja okovala zemlju, vozovi ne idu, veliki broj sudara – poslat apel građanima

Palo više od trideset centimetara snega

Snežna oluja i jaki vetrovi pogodili su danas severnu i zapadnu Nemačku, zbog čega je obustavljen železnički saobraćaj, a desile su se i 222 saobraćajne nesreće u kojima je povređeno 28 ljudi, od toga dvoje teško, saopštila je nemačka policija.

Nemačka meteorološka služba DWD je apelovala na građane da ostanu kod kuće, a vlasti su pomogle beskućnicima tako što su ih sklonili u topla skloništa, preneo je AP.

Uprava železničkog prevoznika “Dojče Ban” je saopštila da su glavne železničke rute između Hamburga, Hanovera i Berlina, kao i one na zapadu, zatvorene, jer se sneg nagomilao na šinama.

U gradu Minsteru, jednom od najteže pogođenih gradova, bilo je toliko snega na ulicama da ambulantna vozila nisu mogla da prolaze, a javni prevoz je obustavljen.

U tom gradu je palo više od 30 centimetara snega, a u nekim naseljima snežni nanosi su išli i do metar visine.

U gradu Vupertalu, u zapadnoj Nemačkoj, vatrogasci su morali da spašavaju šest putnika iz voza, koji je morao da se zaustavi zbog leda.

U gradu Vupertalu, u zapadnoj Nemačkoj, vatrogasci su morali da spašavaju šest putnika iz voza, koji je morao da se zaustavi zbog leda. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

Ostavite komentar