POGINULO 6 OSOBA: Crni bilans na bh. cestama, u zadnjih 8 dana 6 ljudi izgubilo živote

Godina nije dobro počela. Svakodnevno na bh. cestama se dogodi nekoliko saobraćajnih nesreća, i to sa smrtnim posljedicama.

U periodu od 30. januara do 6. februara na cestama u BiH u posljednjih osam dana šest osoba izgubilo život.

Nekoliko je razloga za to. Prvi i možda ključni je neprilagođena vožnja uslovima na cesti. Kvalitet puteva nije nešto na što trebamo biti mnogo ponosni, dok je veoma bitan faktor vožnja pod dejstvom alkohola ili drugih opijata.

Sve to utiče na sigurnost tokom vožnje i to je nešto što bi trebalo zabrinuti sve nas.

Portal Radiosarajevo.ba napravio je pregled tragedija na bh. cestama

Subota, 30. januar

Stravična nesreća se dogodila u Grabovici kod Mostara. Tom prilikom stradale su tri osobe inicijala R.O., J. O. i K.M.  S njima u automobilu bila su i djeca, devet i 12 godina, te su van životne opasnosti.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći sudjelovala su dva automobila. Automobil marke Opel Astra i Audi Q3. Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta.

Još jedna nesreća desila se isti dan. Na magistralnom putu Banja Luka – Jajce kod mjesta Podmilačje došlo je do saobraćajne nesreće.

Vozač Škoda Octavie izgubio je kontrolu i sletio u Hidroakumulaciono jezero Jajce 2. Na sreću, čovjek je uspio isplivati prije nego što je vozilo potonulo.

Utorak, 2. februar

U Sarajevu u blizini Američke ambasade dogodila se saobraćajna nesreća. U lančanom sudaru učestvovala su tri automobila te su povrijeđene dvije osobe. Na svu sreću, bez smrtnih posljedica.

Srijeda, 3. februar

U mjestu Dupovci, općina Hadžići, u srijedu u večernjim satima dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke Mercedes i putničkog motornog vozila marke VW Golf 5, kojim je upravljao vozač A.M.

Uslijed sudara je došlo do skretanja u lijevu stranu van kolovoza vozila VW Golf 5 i udara u metalnu zaštitnu ogradu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač A.M, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo vozač A.T. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Četvrtak, 4. februar

Na mostarskom Bulevaru dogodila se teža saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila. U nesreći su dvije osobe povrijeđene.

Na oba vozila je pričinjena veća materijalna šteta.

Petak, 5. februar

Na regionalnoj cesti Mostar – Goranci – Bogodol u petak se dogodila nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, a druga teže povrijeđena.

Tom prilikom, automobil je sletio s ceste uslijed neprilagođene vožnje i na vozilu je pričinjena velika materijalna šteta.

Na magistralnom putu Pale-Ljubogošta u kasnim večernjim satima desila stravična nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga teško povrijeđena.

Osoba inicijala M. T. je poginula kada je automobil u kojem se nalazio udario u betonsku podzidu na putu u Ljubogošti kod Pala.

Subota, 6. februar

U ranim satima vozač iz Bosanskog Novog sletio je vozilom sa magistralnog puta prema Prijedoru, te udario i oštetio stub naponske mreže za napajanje električnih vučnih vozila željezničkog saobraćaja, a potom pobjegao iako je zadobio lakše povrede.

Policija je utvrdila da je vozilom Mercedes upravljao muškarac čiji su inicijali N.R, koji se zbog zadobijenih povreda obratio u Hitnu pomoć Doma zdravlja Bosanski Novi.

Velika saobraćajna nesreća desila se juče ujutro na magistralnom putu Doboj-Gračanica. U saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva teretna kamiona i saobraćaj je bio privremeno obustavljen na toj dionici.

Tom prilikom, pričinjena je velika materijalna šteta.

Na magistralnom putu Podromanija-Sokolac, u mjestu Majdani, dogodila se stravična nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a druga zadobila teške tjelesne povrede.

U udesu su učestvovali Audi kojim je upravljao P. N. i Passat kojim je upravljao O. Đ., obojica sa Sokoca.

U toku dana, dogodila se joše jedna saobraćajna nesreća, i to u Lukavici pored Gračanice. Dvije su osobe mlađe životne dobi lakše povrijeđene.

Vozač automobila marke Fiat Punto izgubio je kontrolu nad svojim vozilom te udario u stub ulične rasvjete.

Na vozilima je pričinjena je veća materijalna šteta. (Radio Sarajevo)

Ostavite komentar