Naslovnica Zanimljivosti “ISTRAGA U ZAVRŠNOJ FAZI” Protiv 17 sarajevskih policajaca podignuta optužnica zbog korupcije

“ISTRAGA U ZAVRŠNOJ FAZI” Protiv 17 sarajevskih policajaca podignuta optužnica zbog korupcije

127
0

“ISTRAGA U ZAVRŠNOJ FAZI” Protiv 17 sarajevskih policajaca podignuta optužnica zbog korupcije

Protiv 17 sarajevskih policajaca uhapšenih zbog sumnje da su tokom obavljanja zadataka počinili više koruptivnih krivično-pravnih radnji podignuta je optužnica, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Terete se da su od juna do polovine augusta 2020. godine prilikom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj, zahtijevali i primili, uz ostalo novac, kako ih ne bi sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i kaznenim bodovima.

– Osumnjičeni su tokom istrage bili u pritvoru šest mjeseci, a uz optužnice, sudu su predložene mjere koje podrazumijevaju zabranu obavljanja poslova policijskog službenika. U odnosu na još pet preostalih policajaca koji se nalaze pod mjerama zabrane, istraga je u završnoj fazi – kazala je Azra Bavčić iz Tužilaštva KS za Klix.

Optužnice su proslijeđene Opštinskom sudu na potvrđivanje.

Prema nezvaničnim saznanjima, 16 policajaca koji se nalaze u pritvoru trebalo bi da sutra budu pušteni da se brane sa slobode. (Klix)(novi.ba)

Prethodni članakSlovenija konačno ide u popuštanje mjera, poznato o kojim mjerama se radi!
Sljedeći članakSEKUNDA DO KATASTROFE: Vozač iz Srebrenika objavio video OPASNE VOŽNJE na društvenim mrežama (VIDEO)