Grupa Velje Nevolje sjekla glave i topila dijelove tijela u vikendicama strave

Operativne informacije ukazuju da su zločine snimali, a potom video-materijal prosljeđivali jedni drugima

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se sumnjiče da su bili organizatori jedne od najjačih kriminalnih grupa koja je godinama sijala strah i činila najbrutalnije zločine u regionu, uhapšeni su zbog više iznuda, otmica i brutalnih ubistava.

Kako piše „Kurir.rs“, policija je u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal, osim dvojice organizatora, uhapsila još 15 pripadnika grupe zbog sumnje da su počinili najmanje devet likvidacija, među kojima je i ubistvo navijača Zvezde Zdravka Radojevića, koji je bez traga nestao prošle godine. Nevolji su lisice na ruke stavljene na planini Rudnik, Miljkoviću u Beogradu. Pretreseno je više od 30 lokacija, među kojima su i tri štek – vikendice, locirane između Loznice i Gornjeg Milanovca, u kojima su, kako otkriva naš izvor, pronađeni ključni dokazi za neke od najbrutalnijih zločina koje su počinili.

Ključni dokazi

– Ključni dokazi likvidacija iza kojih, kako se sumnja, stoje Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, koja je po brutalnosti prema žrtvama prevazišla zloglasni „zemunski klan“, pronađeni su u tri vikendice. Osim oružja, otkriveni su i materijalni dokazi, otisci i DNK materijal, a forenzičari i dalje proveravaju da li su među prikupljenim tragovima biološki materijali nestalih u prethodnom periodu – otkriva izvor Kurira i objašnjava da se tri kuće „tretiraju kao mjesto zločina“.

Prema njegovim riječima, tokom prethodne godine dogodilo se više otmica koje se dovode u vezu sa ovom kriminalnom grupom. Žrtve, ali ni njihova tijela do danas nisu pronađeni. Kako Kurir piše, danas su pronađeni ključni dokazi koji upućuju da su oni mučeni, a potom spaljivani kiselinom u ovim kućama.

– Nestalo je više ljudi, o čijim se sudbinama mjesecima ništa ne zna. Među njima je Radojević, kome se svaki trag izgubio u avgustu prošle godine, ali i Goran Veličković Goksi, kao i „pink panter“ Miljan Ljepoja. Sumnja se da su svi brutalno ubijeni – objašnjava on.

Vođa navijača blizak „kavčanima“ uhapšen je jutros oko pet sati, i to dok je navodno s pripadnicima svoje grupe pokušavao da uništi tragove zločina.

– Nevolja i pripadnici njegove kriminalne grupe pali su dok su išli da zapale automobile koje su koristili tokom otmica i ubistava. Automobil Smart koji su odvezli na Rudnik ključni je dokaz u istrazi nestanka Gorana Veličkovića Goksija. U tom automobilu snimljen je Belivuk dok je razgovarao s Veličkovićem, kome se potom izgubio trag – otkrio je izvor iz istrage.

Kobna greška

Prema njegovim riječima, operativne informacije ukazuju da su zločine snimali, a potom video-materijal prosljeđivali jedni drugima.

– Na razotkrivanju jedne od najvećih kriminalnih grupa u regionu radilo se mjesecima. Došlo se do podataka da su činili jezive zločine i slali ih jedni drugima preko aplikacije Skaj, koju su koristili za međusobnu komunikaciju. Postoje informacije koje ukazuju da su jednom ubijenom odsjekli glavu, drugom jezik, da su topili dijelove tijela – objašnjava izvor iz istrage.

Veljko Belivuk i njegovi saradnici, ukoliko budu osumnjičeni za teško ubistvo, mogli bi da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora. /Izvor: avaz.ba/senzacija.ba/

Ostavite komentar