Naslovnica Zanimljivosti UGASITE GA PREKO NOĆI I RAČUNI ZA STRUJU ĆE VAM BITI MANJI:...

UGASITE GA PREKO NOĆI I RAČUNI ZA STRUJU ĆE VAM BITI MANJI: Najmanji je od svih uređaja, a troši kao FRIŽIDER!

45
0

UGASITE GA PREKO NOĆI I RAČUNI ZA STRUJU ĆE VAM BITI MANJI: Najmanji je od svih uređaja, a troši kao FRIŽIDER!

Ako je to slučaj, savjet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se barem ugasi wi-fi kada nije u upotrebi. Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, vjerovatno vam na umu nije skromni ruter za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog čitav dan, potrošiće struje kao i frižider.

Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetski učinak rutera prije nego što ga kupite i uvjerite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kad je uključen i u stand-by modu, piše “Alo.rs”.

Nemačka savezna agencija za zaštitu olkoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer se njime koristi i telefonska linija. Ako je to slučaj, savjet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se barem ugasi wi-fi kada nije u upotrebi. /Izvor: novi.ba/

Prethodni članakAustrija uvodi strožije mjere pri ulazu u zemlju. Ovo je važno za sve koji planiraju skoriji ulazak u Austriju!
Sljedeći članakSRCE DA PUKNE OD TUGE: Klanjana dženaza za troje stradalih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Grabovici kod Mostara