SRCE DA PREPUKNE, SRBIJA OPLAKUJE FILIPA: Roditelji žele da sahrane sina uz dres i kopačke

Cijelo Plandište tuguje za mladim Filipom Radulovićem (19), mladim fudbalerom iz tog južnobanatskog mesta, koji je prerano izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u ponedeljak na putu ka Vršcu.

Poruke podrške neutješnim roditeljima stižu sa svih strana. Oni su ubrzo nakon sudara došli na mjesto nesreće, videli stradalog sina, ali nisu mogli da mu pomognu.

Filipu M. (22), takođe iz Plandišta, koji je u trenutku nesreće bio u automobil sa Filipom u udesu su polomljene ruka i noga.

On je prijateljima ispričao, kako prenose “Novosti”, da je do nesreće došlo kada je BMV, kojim je upravljao dvadesetpetogodišnji Vrščanin, preticao vozilo i upao u takozvane makazice.

– Njih dvojica su išla za Vršac, kada ih je kod Vršačkih ritova pokosio automobil iz suprotnog smera – rekao je za “Novosti” Bojan Poznić, sekretar FK Sloga, za koji je Radulović igrao:

– BMV je velikom brzinom preticao vozilo i, kada se vratio u svoju traku, proklizao je. Udario je u ogradu mostića, koji se nalazi na tom delu puta, odbio se i prešao na suprotnu traku kolovoza. Radulović je pokušao da ga izbjegne skretanjem udesno, ali je, ipak, došlo do sudara.

A samo dan ranije, ovaj mladić je odigrao svoju, ispostaviće se posljednju utakmicu, i to u prvoj postavi seniorskog tima plandištanske Sloge, protiv Budućnosti iz Alibunara.

– Bio je mlad i perspektivan napadač. Sticajem okolnosti, na toj utakmici, koju smo kao domaćini odigrali u susejdnom selu Banatski Sokolac, bio je u prvoj postavi. Odigrao je bez greške, vidjelo se da na njega možemo da računamo u budućnosti, ali… – sa žaljenjem kaže Poznić, koji je samo nekoliko sati poslije nesreće bio u domu Filipove neutješne porodice.

– Velika je tragedija to što se dogodilo.

Filip je bio najstariji od troje djece. Imao je mlađu sestru i brata. Prije samo nedjelju dana proslavio je 19. rođendan, a biće sahranjem u sredu.

Roditelji su izrazili želju da u kovčeg spuste njegov dres i kopačke, a da na sprovodu, pored sanduka, idu njegovi saigrači obučeni u klupske trenerke. U FK Sloga kažu da će ispuniti sve njihove zahtjeve, jer znaju koliko je Filip volio fudbal i svoj klub. /Izvor: Kurir/

Ostavite komentar