Naslovnica Svijet “O TOME SAM RAZGOVARALA SA PUTINOM” Angelu Merkel pitali o vakcinaciji u...

“O TOME SAM RAZGOVARALA SA PUTINOM” Angelu Merkel pitali o vakcinaciji u Srbiji, evo šta je rekla nemačka kancelarka!

158
0

“O TOME SAM RAZGOVARALA SA PUTINOM” Angelu Merkel pitali o vakcinaciji u Srbiji, evo šta je rekla nemačka kancelarka!

Nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu na ARD komentarisala je vakcinaciju u Srbiji.

Naime, novinarka je Merkelovu pitala da li možda zemlje van EU, kao što su Srbija i Velika Britanija, bolje sprovode vakcinaciju nego članice Evropske unije.

Kancelarka je odgovorila da vakcinacija u Srbiji dobro ide i da se koristi i kineska vakcina, a da se u Nemackoj koriste samo vakcine koje je odobrila Evropska unija, dok kineska vakcina u Evropi još uvek nije odobrena.

– Tačno je, Srbija brže vakciniše, Srbija vakciniše i kineskom vakcinom, a mi smo rekli, koja god vakcina dobije dozvolu Evropskoj uniji, dobrodošla je, o tome sam razgovarala i sa Putinom… – rekla je kancelarka Merkel.

Podsetimo, svi veliki svetski mediji pitaju se kako je moguće da je Srbija uspela da postane prvak kontinentalne Evrope u brzini vakcinisanja građana protiv kovida-19.

Pohvale stižu sa svih strana, a pitanje je samo kojim će tempom naša država nastaviti da vakciniše građane. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

Prethodni članakSLOVENCI USVOJILI NOVI PAKET POMOĆI: Građanima stiže i po 200 evra!
Sljedeći članakPOJEDITE DANAS 6 SUHIH ŠLJIVA, pogledajte šta se desiti vašem tijelu: 5 dragocjenih stvari, PREPORODIT ĆETE SE!