TUŽAN DAN U SRBIJI: Za jedan dan od koronavirusa preminula 4 ljekara, OBJAVLJEN NJIHOV IDENTITET!

Mada prema brojkama zaraženih i stanju u COVID ambulantama izgleda da se pandemija polako smiruje, korona među ljekarima u Srbiji i dalje uzima danak. Četvoro ljekara umrlo je u ovoj zemljii u nedjelju od posljedica COVID-19, potvrdila je za Nova.rs Gorica Đokić iz Sindikata ljekara i farmaceuta Srbije.

Kako pokazuju podaci ovog sindikata Sindikata, jučer su preminuli dr. Raško Šaponjić, specijalista opšte medicine iz Arilja, dr. Borislav Miketić, specijalista anestiziologije i reanimacije iz Beograda, dr. Irena Milić, psihijatar iz Niša i dr. Renata Saić Eminović, specijalista anesteziologije.

Gorica Đokić objašnjava da su sve četvoro ljekara bili aktivni u srbijanskom zdravstvenom sistemu.

“Doktor Miketić je skoro, prije koji mjesec, otišao u penziju, ali je nastavio aktivno da radi u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Beograd”, navodi ona, javlja Nova.rs.

U Srbiji su do sada od posljedica COVID-19, prema podacima Sindikata ljekara i farmaceuta, umrla 93 ljekara. Sindikat ljekara i farmaceuta jedini kontinuirano objavljuje imena preminulih kolega.

“Svakodnevno nas obavještavaju porodica i prijatelji umrlih kolega i mi o tome isti dan obavještavamo javnost. Ukoliko za neki smrtni slučaj saznamo naknadno, uvijek to naznačimo u svojim objavama”, navodi Đokić. /Izvor: novi.ba/

Ostavite komentar