Naslovnica Svijet Pooštravaju mjere: Evo kako se od sada može ući u Austriju!

Pooštravaju mjere: Evo kako se od sada može ući u Austriju!

156
0

Pooštravaju mjere: Evo kako se od sada može ući u Austriju!

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer rekao je danas da će biti potrebni sedmični testovi na koronavirus za prekogranične putnike Austrija pooštrava mjere pri ulasku u zemlju, a sve u cilju sprečavanja širenja novih sojeva koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer rekao je danas da će biti potrebni sedmični testovi na koronavirus za prekogranične putnike, koji će takođe morati da se registruju pod “sistemom carinjenja prije putovanja”, objavila je austrijska novinska agencija.

To će ukinuti mogućnost za one koji dolaze u zemlju da prekinu desetodnevni karantin negativnim testom na koronavirus.

Ministar je dodao i da će policija i zdravstveni zvaničnici pooštriti kontrolu na skijalištima, a nakon što je otkriveno da su posjetioci nelegalnim putem rezervisali smještaj. U petak, policija u St. Antonu kontrolisala je 44 objekta i podnela žalbe protiv 96 osoba, među kojima su Britanci, Danci, Šveđani, Rumuni, Nijemci, Australijanci, Poljaci i Irci.

Skijališta su otvorena za lokalno stanovništvo u Austriji, ali su hoteli zatvoreni za turiste. Austrija planira i da olakša određene epidemiološke mere sljedeće nedjelje, otvaranjem škola, muzeja, frizerskih salona i pojedinih prodavnica. (fokus.ba)

Prethodni članakBosanac pred djecom oduzeo život svojoj supruzi. Cijeli region ostao zatečen. Ovo će ga skupo koštati (FOTO)
Sljedeći članakOVO JE MLADI FUDBALER KOJI JE STRADAO U TEŠKOJ NESREĆI KOD VRŠCA: Plandište tuguje za Filipom (19), oglasio se i njegov klub!