Saša Popović i Lepa Brena od Granda zarađuju masnu lovu? Objavljena konačna cifra,mnogima će pasti mrak na oči. Otkrivena velika tajna

Prije nekoliko dana Saša Popović i Lepa Brena osvojili su posljednju ratu za svoj udio u “Grand produkciji”. Iako je krajem 2019. godine napisano da je tvrtka “United Media” postala stopostotni vlasnik “Granda”, izvor Objektiv otkriva da se to dogodilo tek nedavno.

O tome svjedoče i podaci u Agenciji za poslovne registre s obzirom na to da su kumovi i suradnici u njoj još uvijek upisani kao suvlasnici, dok je on i zakonski zastupnik. Također, Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović također su članovi Nadzornog odbora. To znači da je transakcija nedavno završena, pa još nije bilo vremena za njezinu promjenu.

Kao što je već poznato, pop dvojac prodao je produkcijsku kuću koju su osnovali 1998. godine “United Media” za ukupni iznos od 30 milijuna eura, ali donedavno je imao 49% vlasništva – Breni je imao 25, a Sasha 24. Pri potpisivanju ugovor, prije sedam godina, dobili su prvih 15 milijuna eura – pjevač 7.650.000, a bivši direktor “Granda” 7.350.000.

No, prihod od prodaje ove tvrtke nije jedini koji su Brena i Popović ostvarivali prethodnih godina, otkako su postali manjinski vlasnici. Naime, svake su godine primali neto prihode od plaće “Grand”, odnosno postotak u skladu s njihovim udjelom u vlasništvu. Na web stranici APR-a postoje podaci da je samo za 2019. godinu neto prihod “Granda” iznosio 4.952.000 eura.

Od 2014. do 2019. Brena je samo od godišnjih bilanci tvrtke zaradila 4.370.500 eura, dok je Sasha zaradila 4.114.482. Podaci za 2020. godinu još uvijek ne postoje, ali očekuje se da će biti najmanje blizu 2019. godine, kada je svaki od njih zaradio oko 1.200.000 eura.

To bi značilo da su, prema gruboj procjeni, nakon prodaje većinskog udjela u “Grandu” do ove godine obojica od dobiti dobili najmanje pet milijuna eura, a ukupno 20. Prošle godine Popović je za “Story” govorio o razlozima prodaje tvrtke, ali i o tome koliko je “Grand” napredovao od tada.

„2014. ponudili su nam izvrsne uvjete, što Brena i ja nismo mogli odbiti, pa smo prodali dio tvrtke. Uskoro ćemo odlučiti hoćemo li im dati ostalo. Za “Grand” su od samog početka učinili puno, o čemu, između ostalog, svjedoči i broj zaposlenih. Ranije ih je bilo samo 40, dok danas imamo više od 200 zaposlenih “.

Često se pisalo da su prodali i ostatak tvrtke, što je Popović u rujnu demantirao:

“Kakva priča o prodaji. O tome ćemo razgovarati sljedeće godine “.

Sad je došla ta godina i prodali su ostatak “Granda”, ali do zaključenja izdanja nismo ih uspjeli dobiti za komentar.

Sasha trenutno snima “Zvezde Granda”, dok je Brena otišla na Floridu, što je samo produžetak njezina putovanja oko svijeta koje je započelo u ožujku prošle godine. I dok ona više nema nikakve veze s “Grandom”, Popović i dalje radi za tu tvrtku kao specijalni savjetnik, a kako doznajemo, plaća mu je šest znamenki – na godišnjoj razini. /informer.rs/

Ostavite komentar