EVO ŠTA JE ODLUČENO OKO POČETKA NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU: Zasjedao Krizni štab KS

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić saopćio je da na snazi ostaju sve epidemiološke mjere a pripremljeni su i akti kojima će informirati o odvijanju nastave u drugom polugodištu.

Po njegovim riječima, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS na današnjoj sjednici nije razmatrao proširenje mjera jer smatraju da je epidemiološka krivulja u blagom padu, ne pokazuje tendenciju rasta.

U vezi s početkom nastave u drugom polugodištu, na konferenciji za novinare istaknuo je i tzv. semafor u nastavi, kojeg je pripremio Zavod za javno zdravstvo KS. Prekopiran je od država Evropske unije, a prilagođen našim uvjetima. Tako se ‘decidno govori kad se koje od mjera smanjuju ili proširuju, u odnosu na broj novozaraženih virusom korona u Kantonu Sarajevo’.

Član kantonalnog Kriznog štaba Ednan Drljević kazao je da je trenutna epidemiološka situacija kod nas ‘jedna od boljih u ovom dijelu Evrope’.

“Odlučili smo da bude što više direktne, nastave u učionicama, a što manje online nastave. Sve to da bi učenici bili u što povoljnijem položaju, s obzirom na epidemiološku situaciju. Stoga smo se odlučili za testiranje nastavnog osoblja i obavezno nošenje FFP2 zaštitnih maski, kao i u većini evropskih država”, kazao je. /Izvor: novi.ba/

Ostavite komentar