OVO JE UBICA ZA KOJIM TRAGA HRVATSKA POLICIJA: U Šibeniku ubio četvoro! Naoružan je i opasan

Hrvatska policija i dalje traži višestrukog ubicu koji je pobio četvoro u Šibeniku, a građane su obavestili da im odmah jave ako su vidjeli “škodu karok” registarskih oznaka ŠI 959 HF koju vozi osumnjičeni.

“Upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu već odmah obavijeste policiju. Ovim putem demantujemo informaciju da je počinilac pronađen mrtav”, izvjestili su iz šibeničke policije.

Podsjetimo, stravična četiri ubistva danas su glavna tema u Šibeniku i Vodicama. Počinilac je, kako se nezvanično saznaje, Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol.

Njegova firma otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem povjeriocu – Tediju Slamiću, vlasniku kompanije Djelo, stečajnoj upravnici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, i još jednom povjeriocu kojem je nakon stečaja pripala Matkolova hala.

Prema dostupnim informacija, Koloper se danas našao s Radojkom Danek, njenim suprugom (koji ju je dovezao na sastanak) i poveriocem, a izgleda da su upravo razgovarali o spomenutoj hali. Koloper je tada ubio njih troje, uzeo “džip” bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice.

Slamić je sjedio u “mercedesu” ispred svoje prodavnice, a ubica ga je bez riječi ubio iz kalašnjikova. Koloper je i dalje u bjekstvu.

Kako prenosi Večernji list, stečaj nad Matkolom pokrenut je 2018. godine zbog neprekidne blokade duže od četiri mjeseca i 831.000 kuna duga. Pekare Matkola su vrata zatvorile nekoliko mjeseci ranije kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme niko nije obavijestio, a neke su obavještenje o otkazu dobile SMS-om.

Najveći Matkolov povjerilac bilo je upravo “Djelo”, kojem je Matkol dugovao gotovo pola miliona kuna. Kako se tvrdi, prvo je Djelo dugovalo Matkolu, budući da su se proizvodi ove šibenske pekare prodavali u tom trgovačkom lancu. Dogovorili su kompenzaciju u brašnu, a na kraju se ispostavilo da je brašno imalo veću cijenu od pekarskog proizvoda, pa je Matkol dugovao Djelu. Čini se da je zbog toga Koloper mislio kako je upravo Slamić krivac za njegovu propast. /Kurir.rs/Vecernji.hr/

Ostavite komentar