OTVORILI SU “BOŽJI GROB” I ZATEKLI JEZIVO STVORENJE: Najčuvanija tajna KGB-a konačno otkrivena (VIDEO)

Egipatske piramide kriju mnoge tajne

Šezdesetih godina prošlog veka SSSR je imao više nego bliske odnose sa Egiptom, a u jednom trenutku 1961. godine Egipćani su obavestili sovjetsko rukovodstvo o čudnom otkriću, pa je posebna grupa stručnjaka odmah odletela u Kairo.

Sve je počelo kada su dva beduina otkrila nepoznati ulaz u jednu od piramida u Gizi. Otvorili su kamenu kapiju, ušli u grobnicu. Ovde, osim kamenih sarkofaga, nisu videli ništa, ni na podu, ni u udubljenjima i nišama, ali su, ipak, grobnicu pretražili bakljama. Ubrzo je obojici pozlilo, rekli su da su osetili neki neshvatljivi pritisak, kao da dolazi sa zidova i pobegli.

Sutradan su se osećali još gore. Rođaci su ih odveli u bolnicu, gde je dva dana kasnije jedan od njih umro. Drugi, plašeći se slične smrti, odlučio je da se pokaje i ispričao je priču o grobu, koji je, prema njegovim rečima, bio “Božji grob”.

 Informacije o “Božjem grobu” brzo su došle do sovjetske ambasade. Vojni ataše ambasade SSSR-a i nekoliko arheologa koji su u to vreme bili u Egiptu odmah su angažovani na provere o čemu se radi. Ono što su pronašli stvorilo je osnovu za tajni specijalni izveštaj KGB SSSR-a. Izvešteno je da su u grobnici pronađeni ostaci bića čija starost može premašiti starost svih prethodno pronađenih mumija.

Formirana je posebna grupa koja je obuhvatala ne samo arheologe, već i visoko rangirane oficire KGB-a, kao i vodeće stručnjake za hemijski rat i radijaciju.

U pisanom izveštaju KGB objavljeno je da je iz grobnice uklonjeno “15 kutija eksponata i mumificiranih tela iz sarkofaga”.

 Opis ovih tela jasno ih definiše kao predstavnike neobične rase, različite od naše.

– Mumificirana tela bila su visoka oko 2 metra, mnogo više od Egipćana koji su živeli pre nekoliko hiljada godina. Analize mumija izvedene u SSSR-u pokazale su da su tela stara oko 12-13 hiljada godina – navodi se u izveštaju.

Dr Viktor Ivanovič, bivši savetnik Kremlja za nauku, koji je imao pristup datotekama misije KGB-a pod nazivom Projekat ISIS, kaže da “snimak otkriva najvažnije otkriće u istoriji čovečanstva”.

Ivanovič objašnjava da su “ono što su pronašli u grobnici u sarkofagu bili ostaci vanzemaljskog bića koje je umrlo u Egiptu oko 10.000 godina pre nove ere”.

O ovom događaju 2001. godine objavljen je i dokumentarni film i, između ostalog, prikazuje ekskluzivni snimak koji navodno nikada ranije nije viđen izvan strogo poverljivih krugova KGB-a. Snimak je, navodno, svetlost dana video zahvlajujući ruskoj mafiji koja je došla do kopije iz tajnih arhiva KGB-a.

– Prisustvo ovog stvorenja i dizajn piramida, kao i čitav niz istorijskih i naučnih dokaza pokazuje da se ta poseta dogodila oko 11.000 godina pre nove ere. Navodno je snimljen na platou Giza tokom akcije koja je dobila kodno ime Operacija ISIS, po egipatskoj boginji Isis – rekao je dr Ivanovič.

– Operacija ISIS korišćena je za obezbeđivanje dokumenata i vanzemaljske tehnologije koji su bili uskladišteni u tajnoj grobnici na platou Gize, u nadi da će je koristiti u vojne svrhe – dodao je on.

Detalji nisu navedeni, ostao je samo spisak pronađenih predmeta: 15 kutija artefakata, 1 delimično mumificirano telo, 1 kameni sarkofag, 8 tablica hijeroglifa. /Izvor: srbijadanas.com/

Ostavite komentar