Naslovnica Zanimljivosti Njemačko pravosuđe šuti, a evo šta se navodi kao razlog: Šta se...

Njemačko pravosuđe šuti, a evo šta se navodi kao razlog: Šta se dešava sa bahatim vozačem koji je ubio Šabana?

118
0

Njemačko pravosuđe šuti, a evo šta se navodi kao razlog: Šta se dešava sa bahatim vozačem koji je ubio Šabana?

Dvije godine nakon smrti pjevača Šabana Šaulića na auto-putu kod Bilefelda i dalje se čeka početak suđenja.
Ono se odlaže zbog pandemije, iako je krivac priznao ubistvo iz nehata.

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije. Ni godinu dana kasnije, prema riječima direktora suda u Giterslou Aksela Majera, nema datuma za početak suđenja. Razlog za to su pooštrena pravila za ulazak u Njemačku, zbog pandemije.

– Oštećeni koji su se pridružili kao tužioci trenutno ne mogu da dođu u Njemačku – rekao je Majer.

Šaulić je na Balkanu i među svojim sunarodnicima u Njemačkoj imao mnogo obožavalaca i bio je velika zvijezda, piše list Vestfalen blat.

– Prije tragične nesreće, 67-godišnji Šaban Šaulić je u Bilefeldu održao svoj posljednji koncert. Nakon koncerta, tokom noći na putu ka aerodromu, zajedno sa klavijaturistom Mersadom Kerićem, zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A2, u blizini Gitersloa. Obojica su preminula u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je teško povrijeđena – navodi se.

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje tjelesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je 36-godišnji Njemac, turskih korijena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

– Šaban je obišao svijet, od Australije do Skandinavije, a bizarni slučaj ga je doveo i na posljednje gostovanje u Njemačku, a potom i na njemački auto-put, gdje će umrijeti – pisao je u februaru 2019. godine Dragoslav Dedović u portretu Šabana Šaulića.

– Pola vijeka je Kralj sa perikom, pa onda bez nje, bio nezaobilazni zvučni ukras nekih lijepih trenutaka u životima svakoga od nas. Teško je zamisliti svijet naših ljudi, ma gdje da su, od Vranja do Helsinkija, od Bijeljine do Bostona, bez njegovog bistrog glasa. Utjeha je da Jutjub ništa ne zaboravlja, pa će digitalno konzervisani Šabanov glas u elektronskoj večnosti ostati dostupan svima – napisao je on. (Srbija Danas)

Prethodni članakGolim rukama se iščupao iz čeljusti krokodila…
Sljedeći članak(VIDEO) Kamion se zabio u automobil,teška saobraćajna nesreća zadesila region. Isplivao video koji ledi krv u žilama…