(VIDEO) Leptir je sletio bebi na glavu, a ono što je uslijedilo u nastavku će vam rastopiti srce

Djeca trebaju biti što više izložena prirodi. To je jedan od načina na koji ih se može naučiti da se povežu sa okolišem te da kasnije mare i paze na njega.

No, kada je par odveo svoju bebu u San Diego zoološki vrt, dobili su jedno veliko iznenađenje. Najsmješnije je što njihova malena kćerkica nije imala pojma što se dogodilo ni što joj se nalazi na glavi.

Dok je par bio u zoološkom, predivan leptir je sletio na vrh bebine glave. Tamo je bio nekoliko sekundi, a beba nije ništa primijetila.

Čak i kada ju je tata zvao imenom, ona je samo pogledala u njega. Drugo ju je dijete pokušalo nasmijati, ali ona je samo gledala u njega ne znajući što se događa.

Nakon nekoliko sekundi, leptir je otvorio svoja velika krila te se mogao vidjeti predivan plavi uzorak. Dizajn njegovih krila je bio predivan te se nekome moglo učiniti da je to zapravo plastičan leptir.

Bilo je iznenađujuće što se leptir činio jako vezan za bebu. Čak i kada je pomaknula glavu prema dolje, leptir bi odšetao na drugi kraj glave kako ne bi pao dolje. Ostao je na njezinoj glavi čak i kada se ona micala.

Plavio Morpho leptiri su jedni od najvećih leptira na svijetu. Njihova krila mogu doseći 12-20 centimetara. Na poleđini krila im se nalaze mikroskopske ljuskice koje stvaraju intenzivnu plavu boju koja većinom privlači ljude.

U nekim plemenima u Amazoni, ljudi vjeruju da ti leptiri mogu ispuniti želje. Zbog toga često prave ceremonijalne maske s njihovim likom.

Još jedna zanimljiva činjenica je da se ti leptiri čine neuništivima. Tijekom vremena koje provedu kao gusjenice, oni čak mogu jesti opasne biljke bez da se otruju. Stručnjaci smatraju da je to oblik obrambenog mehanizma koji ih čini otrovnima potencijalnim predatorima.

Uz taj mehanizam, ovi se leptiri mogu kamuflirati kada se odmaraju. To je moguće jer vanjska strana njihovih krila ima smeđe tonove. Kada ne koriste krila većinom ih se ne može primijetiti.

Bez obzira koliko su pažljivi i posebni, možemo se složiti da je ovaj leptir zaista zavolio malenu djevojčicu te je predivno to vidjeti. /Izvor: magazin.ba/

Ostavite komentar