Priča o Bosancu nakon zemljotresa obišla regiju: ‘Metak je već bio u cijevi, spreman’

Nakon zemljotresa u Majskim Poljanama, priča o Tomislavu Suknaiću i njegovoj životinji obišla je cijelu regiju. Svi su oduševljeni ovom toplom pričom, o ljubavi i vjernosti čovjeka i životinje.

On je svog konja Zekana bosonog spašavao iz štale, odmah nakon zemljotresa.

Ipak, cijeli njegov život se čini kao roman. On je rodom iz Parnica pored Bosanske Dubice, piše 24sata.hr.

 Rođen je u štali, među konjima, od kojih je njegova porodica živjela oduvijek.
U ratu, Tomu su zarobili četnici.

Metak je već bio u cijevi, spreman za njega, i makar su mu rekli da ne mrda, Tomo se otrgnuo i otrčao u štalu pozdraviti se s konjima. Kad su mu na čelo prislonili cijev, netko je rekao da treba štedjeti municiju.

Odlučili su ubiti ga batinama, ali je preživio te 1992. godine. Sa ženom i dvoje djece, otišao je u Hrvatsku. Uz pomoć dobrih ljudi, nastavljaju sa životom i život ponovo dobiva smisao.

“Molim vas, svakako napišite da su već 1996. sve naše nacionalne razlike i problemi ostali iza, kad smo se mi konjari – Hrvati, Srbi i Bošnjaci, prvi put ponovno okupili u Driniću u Bosni“, rekao Tomo.

Važno mu je istaknuti da mu ničija nacionalnost nije važna jer gdje god da je u Hrvatskoj živio, živio je i među Srbima i Bošnjacima, baš kao u svojim Parnicama. I svima je pomagao.

A Zekan, njegov konj, bi se u svoje Majske Poljane trebao vratiti u martu i priključiti se novom krdu, piše 24sata.hr.

“Ne bih ga prodao ni za što na svijetu, nema tih para“, zaključuje priču Tomo, koji se još jedanput podiže iz pepel

 Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Ostavite komentar