Naslovnica Zanimljivosti 29.januar- Dan žalosti u Gradu Cazinu i USK

29.januar- Dan žalosti u Gradu Cazinu i USK

128
0

29.januar- Dan žalosti u Gradu Cazinu i USK

Današnji dan je, odlukom gradonačelnika Cazina, proglašen Danom žalosti zbog tragičnog gubitka trojice naših sugrađana Armina Čajića, Tarika Pandžića i Tarika Muhamedagića.
Naime, danas će se u Ćoralićima u 14 sati klanjati zajednička dženaza trojici mladih Cazinjana koji su izgubili život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u večernjim satima.

Odlukom o Danu žalosti svim javnim ustanovama i društvenim objektima nalaže se isticanje zastava na pola koplja, a medijima i organizatorima kulturno- sportskih događaja prilagođavanje sadržaja i aktivnosti u skladu s Danom žalosti.

 Dan žalosti proglasila je i Vlada Unsko- sanskog kantona, a neizmjerni gubitak za našu zajednicu telegramima i riječima saučešća izrazili su brojni prijatelji Cazina i zvaničnici kojima se Grad Cazin zahvaljuje.

Našim dragim Cazinjanima Arminu Čajiću, Tariku Pandžiću i Tariku Muhamedagiću dovimo za džennet, a njihovim roditeljima, porodicama i školskim prijateljima za sabur i snagu u ovim teškim trenucima. /Izvor:  cazin.net/

Prethodni članak(VIDEO) Papiga i njezina vlasnica na samrti se opraštaju nakon 25 godina
Sljedeći članakSlovenija za recipročne mjere pri prijelazu granice s Hrvatskom