Nino Rešić do svoje smrti vodio dnevnik? U njemu su zapisane velike tajne koje do sada niko nije znao. Procurile velike tajne

Pjevač Nino Rešić preminuo je prije točno 13 godina, kada je u 43. godini života izgubio život od perforacije gušterače, uzrokovane dugogodišnjim prekomjernim uzimanjem alkohola. Građani Bosanske Dubice, gdje je pjevačica sahranjena, nedavno su otkrili da pjevačev grob gotovo niko ne posjećuje. Spomen-ploču podigao je njegov stric, a Ninin prijatelj Nebojša na spomenik je stavio knjigu s ispisanom emotivnom porukom.

-Ti najbolji brate, tako ću te zvati, živiš u mom srcu, tu ćeš i ostati. Voljeli ste život, imali ste mladost, bili ste naša sreća, bili ste naša radost, sudbina vam nije dopustila da doživite starost. Od Neše s obitelji – stoji na pjevačevoj vječnoj kući.

Do svoje smrti, pjevač je vodio dnevnike koji su sadržavali sve detalje iz njegovog privatnog života. Kaže se da ti dnevnici sadrže mnoge tajne koje ni danas nisu javno objavljene, a o tome je otvoreno govorio Ninov bivši menadžer i veliki prijatelj Nermin Ademović.

– Sve o svom životu zabilježio je u svoj dnevnik i taj dnevnik krije velike tajne, znam da sam ga uzeo i htio dati njegovoj kćeri Ameli koja je živjela u Americi, ali ona nije htjela doći po to. Poslije sam želio izdati CD s njegovim pjesmama koje je namjeravao izdati, ali odustao sam jer će biti priča da sam želio zaraditi na njegovu imenu. Postoje neke stvari iz Ninova života koje znam i koje nikada neću objaviti, postoje i neki ljudi koji su danas poznati, a o kojima mi je Nino rekao neke čudne stvari – rekao je jednom Ademović. Nermin je bio s Ninom do posljednjeg dana, a u intervjuu je opisao trenutak kada je njegov prijatelj preminuo u njegovom naručju :.

– Bila je 2007. godina, Nino je većinu vremena provodio u Beljini gdje smo radili na njegovom novom albumu. Ja i osoba po imenu Nebojša bili smo vrlo bliski s Ninom i pomagali smo mu u karijeri, uglavnom sam vodio posao, a Nebojša ga je vozio na nastupe i kamo je trebao ići. Sjećam se da kao i sada, 18. listopada, dobivam poruku sa sadržajem: „Brate, Nino je danas bolestan, otišli smo liječniku i on mu je preporučio da ostane u bolnici, ali Nino to nije htio, molim vas, dođite večeras biti s njim jer imam poslovnu obavezu “.

Negdje navečer otišao sam u Bjeljinu s prijateljem Vedadom, misleći da je Nino blago prehlađen i da to nije ništa ozbiljno. Kad smo stigli tamo, Nebojša se žurio na posao, a Nino je spavao u svojoj sobi, tada nam je Nebojša rekao da mu otvorimo prozor jer svakih pola sata dobiva strašne napade da bude svježeg zraka – rekao je Ademović i nastavio :

– Nino nije želio ići liječniku, iako je imao jake bolove i česte napadaje. Oko 22 sata bio je već jako bolestan i rekao sam Ninu da idemo liječniku i neću te više slušati, u ovom trenutku ideš s nama na pregled. Nino je jedva hodao, uz našu pomoć došao je do automobila i onda smo ga odveli u bolnicu u Bijeljini, gdje su nam rekli da ga odmah odvedemo u ordinaciju. Više nije mogao hodati, pa smo ga smjestili u invalidska kolica i brzo odvezli na odjel. Tamo nas je liječnik pričekao i pitao je li pacijent alkoholičar. Nisam znala što bih mu rekla, osim da posljednjih sedam dana nije ništa popio. Odveli su ga u dvoranu, a mi smo ostali čekati, bila je prošla ponoć, ali nismo imali vijesti, nismo ni slutili da će se dogoditi najgore. U tom se trenutku pojavio liječnik i rekao nam ono što nismo željeli čuti “Izgubili smo ga, pokušali smo reanimaciju, ali on nije reagirao”, i dalje je vladala tišina, nisam mogao vjerovati da sam tako nešto čuo. “

-Oko 2-3 sata iza ponoći bili smo u njegovom stanu, svi smo šutjeli, nismo znali što da kažemo jer nitko nije očekivao takav ishod. Dogovorili smo se da će sprovod biti u subotu u njegovom rodnom mjestu Bosanska Dubica, Nebojša je uzeo dio novca i rekao da će kupiti vijenac i ostalo, jer Nino kod sebe nije držao puno novca. Ujutro nas je nazvala Dragana Mirković i rekla da će i ona kupiti vijenac, mnogi su nas zvali da pitaju je li to istina. Znam da su njegov brat Dejan i Sandra tog dana došli u Bijeljinu. U subotu rano ujutro Ninu smo odveli u Bosansku Dubicu, gdje će biti dženaza, a njegov stric je stigao iz Zagreba i rekao da će dženaza biti obavljena po islamskim običajima. Sjećam se da su na sahrani bili njegov kum, rođak Samir, Jasna Konjević, Halid Muslimović, Farizada Camdžić i njegov stric i ostala bliska rodbina, bilo je puno ljudi, nisam mogao reći tačan broj, ali njegov brat Dejan Sandra nije bila među njima.koji je ranije dolazio u Bijeljinu – završio je svoje priznanje Nermin.

Podsjetimo, Nino je rođen kao Amir Rešić, 22. januara 1964. godine u Bosanskoj Dubici, a kada je prešao s islama na pravoslavlje, promijenio je ime u Nikola, dok je na nebu bio poznat pod nadimkom Nino. 2004. vratio je ime – Amir. Nino je glazbenu karijeru započeo 1991. godine, a njegovi hitovi obilježili su devedesete u bivšoj Jugoslaviji. Međutim, ono što je također obilježilo njegovu karijeru bile su brojne kontroverze koje su ga pratile. U jeku slave Rešić je stigao na vrh pozornice i bio je najbolje plaćeni pjevač, no osobni i obiteljski problemi utjecali su na to da mu je karijera krenula nizbrdo. Nino se ženio tri puta, a u svakom braku imao je po jednu kćer – Amelu, Sandru i Tamaru. Sandra je krenula očevim stopama i glazbenu karijeru započela u konkurenciji “Zvezde Granda”. (espreso.rs)

Ostavite komentar