(VIDEO) Porodica iz BiH spasila lane, sada im se stalno vraća!

Kada je lane odraslo, spavalo je napolju, ali ga je Mladena i tada čuvala od divljih životinja

Veza čovjeka i životinje nekad zna biti i neraskidiva. Porodica iz Višegrada spasila je lane, a ono ih sada ne želi napustiti. U šumu ode, ali im se vjerno svakoga dana vraća.

Iako su jeleni plašljivi, sa porodicom Trifković u Višegradu živi lane. Tek rođeno mladunče jelena, napušteno i samo, donio je prijatelj kod ovih domaćina, gdje ima svu pažnju.

“Pošto mi imamo krave i mlijeko, donio je ovdje da je mi hranimo. Supruga je uzela i othranila. Ona je slobodna, ode u šumu, dođe. Tu je po polju kreće se. Dođe izjutra bude sa suprugom, dobije svoje sledovanje kocku, malo hljeba izađe sa suprugom po polju, ode i dođe naveče”, kaže za BHRT Goran Trifković.

“Bila je borba dok se naučila na flašicu. Boravila je u kući mjesec dana. Kasnije sam je izvodila na polje. Kćerke studenti trudile su se da joj se približe ali ne dozvoljava nikome. Djeca kažu da im je sestra s obzirom koliko im pažnje posvećujem”, ističe Mladena Trifković.

Kada je lane odraslo, spavalo je napolju, ali ga je Mladena i tada čuvala od divljih životinja. Nakon toga pustila ga je u šumu. Lane se ipak neprestano vraća.

“Namjera mi je bila da je vratim u prirodu, ali eto ona se vraća meni. Mislim da najviše dođe da se pomazi. Ona je na slobodi, boravi u šumi koliko hoće. Uglavnom dođe svaki dan, sat, dva, izađemo na polje i samo ode”, priča Mladena. (fokus.ba)

Ostavite komentar