(VIDEO) SNIMAK BEBE KOJI JE PRESTRAVIO RODITELJE: Nikada ništa ne stavljajte u KREVETAC, dete zamalo da završi KOBNO!

Snimak koji je uplašio mnoge roditelje je ujedno i dokaz da ništa ne treba da stoji u bebinom krevecu. Slučaj koji je mogao da pođe “po zlu” uznemirio je brojne roditelje.

“Ne ostavljajte NIŠTA u bebinu krevecu! Ova beba je spasena na vreme, ali neke druge neće biti te sreće”, piše uz snimak. Ona, naime, prikazuje trenutak u kom beba tokom noći navlači ćebe preko svog lica i počinje da se guši.

Beba bez nadzora prema rečima stručnjaka ne treba da ima igračke u krevecu. Savetuje se da dete spava na čvrstom dušeku, bez ikakvih blokada jer je to najsigurniji način spavanja.

Rizik za smrt u kolevci najveći je tokom prvih šest meseci bebinog života i u tome razdoblju neka dete spava isključivo na leđima. Ispod dušeka možete staviti neki jastučić koji će lagano podići deo gde je bebina glava, tako da uzglavlje bude više od ostatka tela. Roditelji su također upozoreni da izbegavaju postavljanje bilo kakvih “nadstrešnica” preko dečijih krevetića iz istoga razloga.

“Lečila sam bebu koja je povukla mrežu protiv komaraca kako bi ustala, međutim ona joj se na kraju omotala oko vrata. Srećom, njena majka je ušla u sobu i zatekla je kako visi s mreže pre nego što je bilo prekasno”, ispričao je pedijatar Rut Barker. Kurir.rs/K.Đ/Dailymail

@safesleepabcThis baby was saved in time. But not every baby is as lucky. #sidsawareness #sids #pregnant #babysleep #safesleep #babiesoftiktok #PerfectAsIAm♬ Only Time – Enya

 

Ostavite komentar