Naslovnica Zanimljivosti Smanjene kazne: Ocu i sinu 21 godina zatvora za ubistvo komšije

Smanjene kazne: Ocu i sinu 21 godina zatvora za ubistvo komšije

43
0

Smanjene kazne: Ocu i sinu 21 godina zatvora za ubistvo komšije

Suvad i Enes Bašalić su 17. avgusta 2018. godine usmrtili Azema Ćesira u Milinkladskoj ulici u Sarajevu

Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravomoćnu presudu kojom su otac i sin Suvad i Enes Bašalić osuđeni na ukupno 21 godinu zatvora zbog ubistva Azema Ćesira u Sarajevu.

Direktni umišljaj

Sud im je smanjio kazne zatvora za godinu pa je tako Suvad Bašalić sada osuđen na 11 godina zatvora umjesto 12, a Enes je dobio deset godina zatvora umjesto prvobitnih 11, koliko mu je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu.

Utvrđeno je da su Suad i Enes Bašalić pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju pokazali visok stepen bezobzirnosti i s direktnim umišljajem 17. avgusta 2018. godine u Milinkladskoj ulici u Sarajevu ubili svog komšiju Azema Ćesira.

Prema presudi Kantonalnog suda u Sarajevu, nakon što se toga dana u Milinkladskoj ulici Suvad Bašalić posvađao s Ćesirom, Suvadova supruga mobitelom je pozvala njihovog sina Enesa.

Kada se Enes dovezao u Renaultu u Milinkladsku ulicu i ugledao Ćesira, udario ga je vozilom pri brzini od oko 40 kilometara na sat.

Udarci lopatom

Nakon što je Ćesir pao na tlo, Enes i njegov otac su ga počeli udarati. Enes ga je udarao šakama, a njegov otac Suvad lopatom po vratu, leđima, glavi i drugim dijelovima tijela, iako su vidjeli da Ćesir leži na tlu. Usljed udaraca lopatom, vozilom, šakama i nogama Azem Ćesir je zadobio teške, po život opasne tjelesne povrede.

Usljed

teških povreda kod Ćesira je došlo do razdvajanja baze lobanje od prvog polomljenog vratnog pršljena, a što je izazvalo krvarenje, zbog čega je došlo do ugušenja i trenutne smrti. /Izvor:  Avaz.ba/cazin.net/

Prethodni članakMlada harmonikašica osvaja svijet: U školi su joj se rugali, a sada niže priznanja
Sljedeći članakZbog novih odluka Njemačke stvaraju se ogromne kolone na granici!