Naslovnica Region VAŽNE VESTI ZA VOZAČE: Menja se pravilo za proveravanje ALKOHOLA I DROGE...

VAŽNE VESTI ZA VOZAČE: Menja se pravilo za proveravanje ALKOHOLA I DROGE u krvi

142
0

VAŽNE VESTI ZA VOZAČE: Menja se pravilo za proveravanje ALKOHOLA I DROGE u krvi

Nikada nemojte voziti pod uticajem psihoaktivnih supstanci, a sada se i taj pravilnik menja.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja bio je gost televizije RTS i on je govorio o promeni pravila prilikom kontrole vozača.

Naravno, radi se o konroli vozača koji vozle pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je kako sam Damir kaže bila “kampanjska aktivnot”, ali postaje stalna aktivnost i što bi se reklo prioritet.

“Kontrola vozača pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci je ranije bila kampanjska aktivnost, a zbog složenosti i aparature kojom se obavlja testiranje to nije bilo pravilo, međutim, od Nove godine to postaje stalna aktivnost, tako da svi oni koji imaju lošu naviku da sedaju za volan pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci imaće razloga da budu zabrinuti”, navodi Okanović za RTS.

Objašnjava da se u slučaju teže saobraćajne nezgode po pravilu radilo toksikološko testiranje kako bi se utvrdilo prisustvo psihoaktivnih supstanci, a sada će to, kako kaže, postati redovna situacija i u kontroli saobraćaja.

“Pripadnicima saobraćajne policije pomažu i pripadnici kriminalističke policije, koji vrše procenu na licu mesta da li lice pokazuje sumnju da je pod dejstvom narkotika, a onda se tek pristupa testiranju. Dakle, zbog složenosti testiranja neće biti testiranje kao kad je u pitanju alkohol – da se svi vozači testiraju redom već samo ona lica čije ponašanje ukazuje na sumnju da su pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, objašnjava Okanović.

 Ističe da je tokom proteklog vikenda 16 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a osam zbog nasilničke vožnje. /Izvor: srbijadanas.com/

Prethodni članakZEMLJOTRESI OD JUTROS PONOVO TRESU HRVATSKU: Dva udara pogodila Baniju!
Sljedeći članakSPASIOCI STIGLI DO ZAROBLJENIH RUDARA: Sedmorica izvučena jutros nakon 14 dana pod zemljom! (VIDEO)