Naslovnica Zanimljivosti DOKTOR RADMILO JANKOVIĆ: Smrtnost od britanskog soja i 40 odsto veća! Ipak,...

DOKTOR RADMILO JANKOVIĆ: Smrtnost od britanskog soja i 40 odsto veća! Ipak, IMA I JEDNA DOBRA STVAR!

43
0

DOKTOR RADMILO JANKOVIĆ: Smrtnost od britanskog soja i 40 odsto veća! Ipak, IMA I JEDNA DOBRA STVAR!

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora KC Niš za Kurir ističe da je to što se britanski soj koronavirusa pojavio i u Srbiji ozbiljno i dramatično upozorenje za sve građane Srbije da treba da se pridržavaju svih protivepidemijskih mera.

– Nesumljivo da prisustvo Kent mutacije u populaciji dovodi do dramatično bržeg zaražavanja, te stoga to predstavlja epidemiološki izazov. Nažalost, podaci koje je izneo britanski premijer Boris Džonson, a koji se baziraju na istraživanjima referentnih britanskih laboratorija, ukazuju da bi ovaj mutirani soj Sars-Cov-2 mogao izazvati i do 40 odsto više smrtnih ishoda. Ti podaci, iako još preliminarni, deluju prilično dramatično i predstavljaju ozbiljno upozorenje – naglašava prof. Janković.

On naglašava da su dosadašnji podaci bili prilično oskudni, ali i da su oni koji postoje kontradiktorni.

– Jedina dobra stvar je da je, sva je prilika, da imunitet nastao vakcinacijom štiti efikasno i od ovog soja virusa. Svakako treba biti jako obazriv u svetlu zvanične informacije da se Kent soj pojavio i u našoj zemlji – kaže prof. Janković. (Kurir.rs/J.S.S.)

Prethodni članak28.01. JE PRVI PUN MJESEC U 2021. GODINI, HOROSKOP OTKRIVA ZNAČENJE PO ZNAKOVIMA: RAK ĆE DOBITI OGROMNE PARE, a evo šta čeka ostale znakove…
Sljedeći članakHoće li Njemačka početi primati migrante iz BiH?