NE TREBA VAM PCR TEST ALI U KAFIĆ NEĆETE MOĆI: Komšije popuštaju mjere, ugostitelji ostaju pod katancem

Bugarska će ublažiti od 4. februara neka ograničenja uvedena zbog širenja korona virusa, mada će restorani za sada ostati zatvoreni zbog zabrinutosti oko novog soja korona virusa koji je potvrđen u zemlji, najavili su vladini zvaničnici danas.

Premijer Bojko Borisov najavio je da će srednjoškolcima od sljedećeg mieseca biti dozvoljeno da pohađaju nastavu pod posebnim režimom, a takođe će moći da pohađaju i sportske i plesne aktivnosti, prenosi Rojters.

– Ako postoje neke stvari koje možete dovesti u ravnotežu sa zdravljem, to su obrazovanje, kultura i trening. Samo one vrijede rizika – rekao je Borisov tokom putovanja u bugarski grad Slivnicu, navodi agencija.

Bugarska je početkom januara ponovo otvorila osnovne škole i vrtiće i taj potez nije doveo do skoka novih infekcija.

Vlada je odlučila da ne dozvoli restoranima, kafićima i barovima da se za sada ponovo otvore zbog zabrinutosti zbog nove, zaraznije varijante korona virusa.

Vlasnici restorana i barova, čiji je rad zaustavljen od kraja novembra, planiraju masovne proteste protiv zabrane naredne nedjelje i prijete da će se otvoriti u februaru uprkos zabrani.

Danas je Bugarska prijavila 566 novih infekcija korona virusom, znatno manje od približno 4.000 slučajeva dnevno zabilježenih u novembru, a ova država sa oko sedam miliona stanovnika prijavila je do sada ukupno 214.430 slučajeva kovid-19, navodi agencija. /Izvor: novi.ba/

Ostavite komentar