(VIDEO) BOJI SE SPAVATI U VLASTITOM DOMU: MAMA TROJE DJECE ŠOKIRANA OTKRIĆEM DA JOJ JE ULJEZ ŽIVIO U POTKROVLJU!

Mlada Australka boji se spavati u vlastitom domu nakon što je otkrila da je uljez živio u njenom potkrovlju.

Monica Green, majka troje djece iz Rockhamptona u Queenslandu, neko je vrijeme primjećivala neobične stvari oko svoje kuće, ali nikada se zapravo nije brinula, odbacujući ih kao slučajnosti ili plodove svoje mašte.

No, u ponedjeljak, nakon što se kući vratila s djecom s liječničkog pregleda, Monica više nije mogla ignorirati očito. Stražnja vrata bila su širom otvorena, bili su uključeni klima uređaj i televizor, a u kuhinji je bio napola pojeden tanjur hrane.

Odmah je pozvala policiju, a kasnije je saznala da je onaj ko joj je provalio u kuću vjerovatno već neko vrijeme živio tamo.

Tokom provjere kuće ima li tragova, policajci su primijetili da je poklopac šahta koji je vodio u potkrovlje djelomično otvoren, a nakon provjere potkrovlja pronašli su dokaze da netko tamo živi.

Koliko dugo i kako su uspjeli ostati neotkriveni, niko zasad ne može reći, ali istraga je u toku, prenosi Oddity Central.

Osjećam se kao da je napadnut moj osobni prostor. Osjećala sam se šokirano, prestravljeno i prestrašeno”, rekla je Monica za Courier Mail. Dodaje kako je uočila da se počela tresti na najmanju buku. “Tri puta provjeravam je li sve zaključano prije spavanja. Provela sam večer u kući s porodicom, ali biti sama doma me plaši”, kazala je.

Razmišljajući o svemu što je u posljednje vrijeme primijetila po kući, gospođa Green kaže da je bilo puno znakova da nešto nije u redu. Jednom je nestala hrana, a drugi put joj je onemogućen sistem sigurnosnih kamera, ali nije obraćala puno pažnje kad su se te stvari dogodile.

Green i njezina porodica vjeruju da je uljez sigurno pristupio kući krađom njezinih ključeva, a sada su promijenili sve brave. Ipak, mlada žena se boji da bi se osoba mogla vratiti, a ne znajući njegove namjere, ne zna što može očekivati.

Zašto je bio u krovu? Koje su mu namjere bile? Je li bio ovdje da nam naudi? Je li bio ovdje da mi ukrade jedno dijete? Ja bih trebala biti ta koja ih štiti i osjećam se kao da nisam uspjela”, rekla je majka troje djece. (hayat.ba)

Ostavite komentar