Naslovnica Zanimljivosti SENAD BAŠIĆ SE JAVIO I OTKRIO NEŠTO O MIRI ŠTO NIKO NIJE...

SENAD BAŠIĆ SE JAVIO I OTKRIO NEŠTO O MIRI ŠTO NIKO NIJE ZNAO: 2005. godine sam imao priliku raditi s njom

71
0

SENAD BAŠIĆ SE JAVIO I OTKRIO NEŠTO O MIRI ŠTO NIKO NIJE ZNAO: 2005. godine sam imao priliku raditi s njom

Iznenađen viješću o smrti njegove kolegice Mire Furlan, bosanskohercegovački glumac Senad Bašić kazao je da će je pamtiti kao predivnu ženu i uspješnu glumicu koja je uvijek vodila računa o sebi.

Bašić je ostao zatečen s druge strane telefonske linije kada smo ga zamolili da se prisjeti saradnje s Mirom Furlan. U tom trenutku je prvi put čuo da je preminula.

“To je strašno i nevjerovatno”, prokomentarisao je Bašić te nekako nastavio: “Pa to je prva glumica bivše Jugoslavije. Jako mi je žao. Imao sam priliku raditi zajedno s njom na Brijunima neke 2005. godine kada se ona našla u ulozi Medeje. Bila je predivna glumica koja je uvijek vodila računa o sebi, o svom zdravlju, kondiciji, izgledu. Ona je bukvalno jedna od glumica koja je svojim ulogama obilježila drugu polovinu 20. stoljeća na ovim prostorima.”

Podsjetimo, Mira Furlan je preminula u 66. godini nakon teške borbe s groznicom Zapadnog Nila. Iako joj je u bolnici u SAD-u pružena najbolja moguća ljekarska njega, bolest je, nažalost, bila jača.

Vijest o njenoj smrti potresla je cijelu regiju. Furlan će ostati zapamćena po ulogama u brojnim jugoslavenskim serijama i filmovima.(Klix.ba)