Naslovnica Svijet Granice Evropske unije ostaju otvorene, ali na snazi su jake restrikcije na...

Granice Evropske unije ostaju otvorene, ali na snazi su jake restrikcije na putovanja!

75
0

Granice Evropske unije ostaju otvorene, ali na snazi su jake restrikcije na putovanja!

Lideri EU zaključili su večeras na sastanku posvećenom pandemiji kovida-19 da unutrašnje i spoljne granice EU moraju ostati otvorene, ali uz primenu strogih mera restrikcije neesencijalnih putovanja.

– Ubeđeni smo da morammo da ostavimo otvrene granice, ali istovremeno razmatramo i restrikcije za neesencijalna putovanja – poručio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

I predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen, nakon sastanka lidera, poručuje da je neophodno održati funkcionalnost jedinstvenog evropskog tržišta kroz nesmetrani portok robe i radnika.

EU lideri su naglasili ozbiljnost trenutne epidemiološke situacije u Evropi, s obzirom na pojavu novih sojeva virusa, i pozvali na obeležavaje tzv. ”tamno crvenih” zona na epidemiloškoj mapi Evrope koje bi označile mesta gde je pojačana cirkulacija virusa.

Zaključeno je da će se i na spoljnim granicama EU uvesti dodatne mere u cilju zaustavljnja širenja virusa kojim će se i od putnika iz trećih zemlja, kojima je do sada bila potrebna samo potvrda o važenju boravka u EU, od sada zahtevati i testiranje pre puta. (srbijadanas.com)

Prethodni članakZABRINUTA MERKEL: NOVI SOJ VIRUSA PREDSTAVLJA PRIJETNJU, POSTOJI RIZIK OD TREĆEG VALA!
Sljedeći članak(VIDEO) Zbog ove pjesme će da živi generacijama. Šaban u par minuta objasnio šta je kvalitet.