Naslovnica Svijet Merkel najavila kako će Njemačka možda uvesti restrikcije na GRANICAMA!

Merkel najavila kako će Njemačka možda uvesti restrikcije na GRANICAMA!

47
0

Merkel najavila kako će Njemačka možda uvesti restrikcije na GRANICAMA!

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je kako će Njemačka možda morati razmotriti uvođenje ograničenja na granici ukoliko druge europske zemlje ne budu učinile dovoljno po pitanju zaustavljanja koronavirusa, naročito kada je riječ o novim sojevima virusa koji se agresivnije šire.

“Možemo mi učiniti svašta, ali nećemo biti uspješni ukoliko se i drugi ne budu držali paralelno tih odredbi”, istaknula je Merkel u razgovoru s novinarima dva dana pred početak sastanka EU lidera koji će se održati putem video-konferencije. “Moramo osigurati da sve zemlje oko nas čine isto.

Ukoliko to ne bude moguće morat ćemo razmotriti mjere koje se tiču restrikcije ulaska u našu zemlju”, poručila je njemačka kancelarka. Također je pozvala građane da, što je više moguće, rade od kuće.

Njena izjava dolazi neposredno nakon što su njemačke vlasti odlučile produljiti postojeći lockdown do 14. veljače. (novi.ba)

Prethodni članakALEKSANDRA SUBOTIĆ STRAHUJE ZA SINA, OTRČALA U POLICIJU – SVE PRIJAVILA: Evo šta se desilo!
Sljedeći članakDŽO BAJDEN JE ODMAH UŠAO U ISTORIJU: Prevazišao je TRAMPA u jednoj STVARI i mnogi misle da to baš i nije DOBRO!