Još 20 djevojaka prijavilo Aleksića: Beogradska policija zatrpana novim optužbama…

Beogradska policija zatrpana je novim prijavama protiv Miroslava Mike Aleksića (69), reditelja i vlasnika škole glume “Stvar srca”.

Kako pišu “Novosti”, od trenutka kada je saopćeno da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je si*ovao i se*sualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužilaštvu, koje će donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu. On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, se*sualno napastvovao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica.

Za sada mu se na teret stavlja osam si*ovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje, a među žrtvama su također glumica Iva Ilinčić i Sara Zeljković. Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi od srijede trebalo početi uzimati izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najprije boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa koronavirusom.

Ćeliju će u ovom periodu dijeliti sa još trojicom pritvorenika, i to u dijelu zatvora koji služi kao karantin. Zatim će biti smješten u regularni zatvorski blok i ćeliju, gdje vjerovatno neće biti sam. Kao i svi drugi, imat će pravo na pakete i posjete dva puta mjesečno. (Avaz.ba/Novosti.rs)

Ostavite komentar