Pokušali prokijumčariti sedam krava preko granice, dvojica uhapšena, trojica pobjegla…

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 17. januara, prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Švicarske Konfederacije koju je na uvid dao D.L. (1978.), državljanin BiH

Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, službenici Jedinice granične policije Zvornik, 16. januara u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji pružaju pomoć u nadzoru granice, spriječili su krijumčarenje sedam krava iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

“U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana koji su lišeni slobode te još tri NN osobe koje su se, nakon što su ugledale policijske službenike, čamcem preko rijeke Drine udaljile u pravcu Republike Srbije”, saopšteno je iz Granične policije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje”, protiv dvojice državljana BiH biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH. Krijumčarenja stoka je privremeno oduzeta. O navedenom događaju obaviještena je i Stanica granične policije Ljubovija Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u cilju pronalaska osoba koja se dovode u vezu sa navedenim krijumčarenjem. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 17. januara, prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Švicarske Konfederacije koju je na uvid dao D.L. (1978.), državljanin BiH.

Pored toga na graničnim prelazima slobode je lišeno pet osoba, koje potražuju opštinski sudovi, dok je na prelazu Deleuša lišena slobode državljanka Crne Gore M.M. (1986.) jer je potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela “krijumčarenje osoba” koja je predata službenicima Sudske policije Suda BiH. (fokus.ba)

Ostavite komentar