Upao u kući i izgovorio jedno: Onda je upucao bivšu ženu, njene roditelje i ranio još 3 osobe…

Upao u kući i izgovorio jedno: Onda je upucao bivšu ženu, njene roditelje i ranio još 3 osobe…

Enedin Turković nije mogao da podnese razvod od supruge Bisere, pa je upao u kuću i sa 11 metaka ubio nju i njene roditelje i ranio još troje

Upao je u kuću i viknuo: „Šemovići, došao vam je kraj!“ Izvadio je pištolj i počeo da puca. Ovako za Kurir priča očevidac masakra u selu Rasno kod Sjenice koji se dogodio u subotu prije podne. Tada je Enedin Turković (44) upao u porodičnu kuću u selu Rasno kod Sjenice i usmrtio bivšu ženu Biseru Šemović (44), njene roditelje Fehima (64) i Šefku (60), teško ranio njenog brata Bekima (35) i još dvoje komšija. Poslije nekoliko sati potere, Enedin se ubio kada ga je opkolila policija, u jednom šumarku 25 kilometara od mjesta zločina.

– Enedin je pucao iz „tetejca“, za koji je imao dozvolu za držanje. Ispalio je 11 metaka iz dva šaržera. Najpre je pucao u šuraka Bekima, zatim u tasta Fehima, pa u bivšu suprugu Biseru, pa na kraju u taštu Šefiku. Navodno, komšijama koje su se zatekle unutra rekao je: „Neću vam ništa.“ Njih su najvjerovatnije pogodili rikošeti. Inače, njih dvoje su se zatekli tu na kafi. Ni juče na Pešteru nije bilo odgovora na pitanje šta je Enedina Turkovića, „tihog i mirnog“ čovjeka, kako ga opisuju rođaci i komšije iz Dolića, gde je rođen, navelo da počini krvavi masakr, nezabilježen u ovom kraju. – Nije imao prijavu ni za saobraćajni prekršaj, a kamoli da je šta drugo uradio u životu. Živio je dvadesetak godina u Njemačkoj, ima državljanstvo ove države, a razvod sa Biserom teško ga je pogodio, odvojenost od djece najteže, najvjerovatnije je procenio da za njega nema više života – ispričao nam je juče jedan od komšija porodice Turković.

U kuću Turkovića juče su dolazili komšije i prijatelji na saučešće. Komšije i rođaci dolazili su juče da izjave saučešće u kuću Šemovića, dvadesetak kilometara od Dolića, gdje su Fehimov brat Ramiz i njegovi pripremali sahranu svojih troje najmilijih.

– Fehim je bio najbolji čovjek na svetu, pomagao je cijelom selu. Bisera je u subotu po podne trebalo da se vrati u Njemačku. Pobio ih je na pravdi boga, ni krive ni dužne, pamet da stane čovjeku od žalosti, djecu ostavi siročićima – pričali su rođaci Šemovića.

Ramiz Šemović, koji je u masakru ostao bez rođenog brata, snahe i bratanice, juče je pričao da pucnje iz bratovljeve kuće nije čuo, ali da ga je pozvao sin i rekao mu da hitno dođe do Fehimove kuće.

– Nisam znao šta se dešava, bio sam tek oprao kosu, pa je do Fehimove kuće krenula supruga. Vratila se poslije nekoliko minuta, kaže, moraš ti tamo, tamo su svi pobijeni… Kad sam otišao, imao sam šta da vidim – pričao je juče Ramiz. U međuvremenu je Ramizov sin svojim kolima povezao teško ranjenog Bekima prema novopazarskoj bolnici. Kad je Ramiz stigao, tela troje Šemovića bila su u dnevnoj sobi, jedno pored drugog, okolo čaure… Ubice nije bilo nigdke…

Prema saznanjima, Enedin je došao u Srbiju iz Berlina, gdje je radio prije mjesec i po dana.

– Nešto kasnije iz Berlina je, gdje su živjeli odvojeno poslije razvoda, stigla i Bisera sa decom, koja su presudom dodjeljena njoj na staranje. U subotu je Enedin kolima iz Dolića otišao do Rasnog. Kad je završio krvavi pir, sjeo je u kola, vratio se u Doliće, a onda pešice krenuo prema granici sa Crnom Gorom, odnosno prema šumi iznad sela – kaže za Kurir izvor iz istrage.

Pošto je oko sela napravio veći polukrug, ubica se vratio do jedne uzvišice na oko kilometar od kuće. Tu je, kažu u istrazi, na velikoj hladnoći, u snijegu proveo narednih pet-šest sati, sve dok ga policija i Žandarmerija nisu opkolile. – Ubica je mogao kao na dlanu da prati kretanje policije. Stigla su ubrzo i dva helikoptera, koja su pokrila ogromno bespuće prema crnogorskoj granici. Kad je policija zatvorila obruč, začuo se pucanj, jedan jedini, kad su policajci prišli, ubica nije više davao znake života – kaže naš izvor iz istrage.

Na licu mjesta juče su još bili vidljivi tragovi krvi, svuda okolo tragovi koji su ostali iza policije i Žandarmerije.

Dvoje Biserine i Enedinove dece, sin od šest i kćerka od osam godina, koji su se u subotu nalazili u drugoj sobi, juče su bili u susjednom selu, kod ujne Edite, supruge Biserinog brata Bekima, koji je u masakru teško povređen. On je pogođen je sa najmanje šest metaka, a posle hitne operacije u Novom Pazaru juče je bio u stabilnom stanju.

Komšija Šemovića kaže da se sve dogodilo munjevito. – Kad se Enedin Turković pojavio pred vratima, otvorila mu je Eldina, Fehimova snaha i Bekimova žena. Kad je vidjela pištolj, samo je vrisnula i nekako uspjela da pobjegne u susjednu sobu, u kojoj su bila i Biserina djeca i njena beba stara tek tri dana. Iz sobe su, iza zatvorenih vrata, slušali pucnjavu i krike u susednoj, dnevnoj sobi. Ubica je rekao: „Šemsovići, došao vam je kraj!“ I potom je zapucao – ispričao nam je juče komšija. Pretpostavlja se da je Turković tu pucao na jednog komšiju koji se sa majkom zatekao u kući. Oni su bili na babinama Bekimovom sinu. – Bekimova žena se porodila pre nekoliko dana. Eto, od slavlja do tragedije prošla su tri dana – pričaju meštani. (Kurir.rs)

Ostavite komentar