Naslovnica Zanimljivosti Ubistvo Jasmina Berovića: Za Marokancem raspisana i međunarodna potjernica

Ubistvo Jasmina Berovića: Za Marokancem raspisana i međunarodna potjernica

22
0

Ubistvo Jasmina Berovića: Za Marokancem raspisana i međunarodna potjernica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je, nakon lokalne potrage, raspisalo međunarodnu potjernicu za Marokancem Hananijem Benazijem (25), za kojeg se sumnja da je treći migrant koji je učestvovao u ubistvu Sarajlije Jasmina Berovića 17. novembra prošle godine.

– Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i dalje intenzivno rade na pronalasku Hananija Benazija. Za njim je sada raspisana i međunarodna potjernica – kazao je za „Avaz“ Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Pravosudni organi u Bosni i Hercegovini još čekaju izručenje dvojice Marokanaca uhapšenih u Srbiji i na Kosovu, a koji se, također, sumnjiče za ubistvo Berovića.

Iz Ministarstva pravde BiH potvrđeno je ranije da su potpisali dodatnu dokumentaciju za izručenje migranta uhapšenog na Kosovu jer su oni tražili dopunu.

Također nam je rečeno da iz Srbije još nije odgovoreno na zahtjev BiH o izručenju Marokanca S. E. D. (31), koji je uhapšen u hostelu u Beogradu.

Jasmin Berović ubijen je 17. novembra jer je branio brata i njegovu imovinu. Krvavi napad se dogodio oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly” u ulici Barska u naselju Otes.

Migranti su pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića koji nije želio da ih usluži zbog policijskog sata.

U sukobu s trojicom migranata nastradao je Jasmin Berović, koji je podlegao povredama nanesenim nožem. Teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija. /Izvor: novi.ba/