DOŠAO IZ NEMAČKE DA LIKVIDIRA BIVŠU ŽENU I NJENU PORODICU? Potresna ispovest rođaka o masakru kod Sjenice!

Nesrećna Bisera Šemović (29) odbila da se vrati Enedinu Turkoviću (44), koji je potom usmrtio nju, njenog oca i majku, a teško ranio brata.

Nezapamćeni masakr kod Sjenice šokirao je žitelje ovog kraja koji su i juče imali samo jedno pitanje: “Zašto?” E. T. (44) iz sela Doliće kod Sjenice hicima iz vatrenog oružja ubio je u subotu u selu Rasno, između Sjenice i Novog Pazara, bivšu suprugu B. Š. (29), taštu i tasta F. Š. (64) i Š. Š. (60) i ranio bivšeg šuraka B. Š. (34) i njihove rođake, majku i sina.

Masakr je počinio dok je troje maloletne dece bilo u kući, od kojih je dvoje njegovo. E. T. je pobegao na motornim sankama kojima je, prema rečima najbližih komšija, i došao s namerom da ubije ženu i njene najmilije. Posle petočasovnog skrivanja u šiblju i šumi nadomak svoje kuće ubicu su opkolili policija i odred Žandarmerije iz Kraljeva, a on je počinio samoubistvo, pucajući u sebe iz istog pištolja kojim je prethodno napravio masakr, čim je shvatio da ne može da pobegne.

– Pomahnitali E. T. je zakucao na vrata i počeo da psuje još s vrata. Vikao je: “Pi*ka vam materina, sad ćete da vidite. Dobićete šta ste zaslužili.” Pitao je B. Š. šta je odlučila i kad je čuo ono što mu se nije svidelo, nastavio je da psuje i pucao u nju, pa u njene, brata, oca i majku, koji su pokušavali da je zaštite. U opštem metežu, gde se nije znalo ko više vrišti, E. T. je ranio i rođake, koji su došli na babine kod rođenog brata nesrećne B. Š. i snajke, koja se nedavno porodila. Snajka je uspela da pobegne u sobu kod bebice i tamo je sklonila B. Š. i E. T. decu Š. (8) i A. (6) – prepričala je potresena rođaka pobijene porodice.

Deca traže majku

Decu stradale B. Š. je njihova ujna povela sa sobom i svojom bebom kod familije u selo Duga Poljana. Niko od njih nije imao snage da priča za medije, a rođaci i ujedno komšije iz tog sela kažu da je čitava porodica utučena bolom zbog gubitka, a svi se snebivaju da deci saopšte da su ostala bez majke.

– Deca još ne znaju šta se desilo. Čim je prvi metak ispaljen, njih je ujna uspela da skloni u drugu sobu. Mala Š. predoseća da je ostala bez majke i stalno pita: “Je li se s mojom mamom nešto desilo” – ispričala je rođaka.

Biserinom bratu bore se za život

Brat ubijene B. Š., posle ranjavanja u teškom je stanju i u bolnici u Novom Pazaru, gde je odmah hitno operisan.

– Brat B. Š. je pogođen s nekoliko metaka, ali onaj koji je uz kičmu ne sme da se dira. On je teško, ali stabilno. Strepimo i molimo se da preživi. Rođacima nije život ugrožen jer ih je samo okrznuo metak, dok je drugi rođak pogođen u nogu – kaže komšija unesrećene porodice.

Prvi na lice mesta je stigao mladi rođak S. Š., kojeg je ranjeni brat od B. Š. pozvao telefonom u pomoć. O prizoru koji je video nije bio spreman da govori.

– Bilo je strašno ono što sam video, ali razmišljao sam o tome kako da spasem ranjene – rekao je rođak S. Š.

Žena plačnim glasom kaže da se stotinama godina nije dogodilo ništa slično u njihovom kraju i da je ova tragedija pogodila i staro i mlado. Ona sumnja da je neuzvraćena ljubav motiv zločina u pešterskom selu.

– Mi smo svi u šoku i čitavo selo je ožalošćeno jer se stotinama godina kod nas nije dogodilo ovakvo zverstvo. Poznavali smo E. T., ali nismo nikada pomislili da je spreman da ubije bivšu ženu i usput tolike ljude ubije i rani. On je izgleda poludeo i u rastrojstvu došao da ubije B. Š., koja je s decom u subotu u tri sata po podne imala autobus za Nemačku. Trebalo je da se vrate tamo posle odmora u Sjenici na koji su došli pred novogodišnje praznike. E. T. je nju stalno progonio otkad ga je ostavila pre više od godinu dana i kad god bi ona došla u Sjenicu i on je dolazio za njom. Kad ona krene u Nemačku, on je išao za njom. Preklinjao je da mu se vrati, ali ona nije htela jer pored njega više nije imala miran život. Oboje su živeli u Berlinu, ali u različitim stanovima, deca su bila kod nje. Sada su ostala sama – ispričala je rođaka stradale porodice. (srbijadanas.com)

Ostavite komentar