Tragedija u Italiji: Petero se otrovalo ugljičnim monoksidom u domu penzionera!

Petero korisnika doma umirovljenika južno od Rima pronađeno je u subotu mrtvo, a ostalih pet je, s dvoje njegovatelja, u kritičnom stanju, nakon što su se vjerojatno otrovali ugljičnim monoksidom.

Nažalost, možemo vam potvrditi informaciju o pet smrtnih slučajeva. Još je pet štićenika i dvoje njegovatelja u teškom stanju. Svih sedam je hospitalizirano, rekao je AFP-u glasnogovornik rimskih karabinjera.

Njegovatelji koji su stigli u jutarnju smjenu u dom umirovljenika u Lanuviju, u kojemu je živjelo 10 štićenika, pronašli su 12 osoba bez svijesti, a ubrzo se ustanovilo da ih je petero umrlo, vjerojatno od posljedica trovanja. Petero preživjelih štićenika hitna služba prevezla je u obližnju bolnicu, a dvoje njegovatelja u bolnicu u Rimu.

– Kod svih su zamijećeni simptomi trovanja ugljičnim monoksidom – stoji u priopćenju regionalne krizne udruge za borbu protiv covida iz Lazija.

Svi zaposlenici i korisnici doma u četvrtak su testirani na covid-19. Kod devetero štićenika i troje zaposlenika rezultati su bili pozitivni. /Izvor: novi.ba/

Ostavite komentar