DJECA SU BILA U SOBI PORED, SVE SU VIDJELA I ČULA! Rođak porodice ispričao detalje tragedije, evo šta je zatekao NA MJESTU MASAKRA!

Jučerašnje ubistvo koji se dogodio u selu Rasno, potresao je duboko sve mještane ovog zabačenog mjesta koje se nalazi između Sjenice i Novog Pazara. Između nepreglednih brda, obavijenih snijegom dogodio se zločin u kome su ubijene tri i ranjene još tri osobe

Enedin Turković (44) osumnjičen je da je juče ubio svoju bivšu ženu, tasta i taštu. Ubijeni su Fehim Šemović (64), Šefka Šemović (60) i Bisera Šemović  (44). Ranjen je Bekim Š. (35), dok su još dvoje njihovih rođaka koji su se nalazili u kući u vrijeme ubistva, Zineta A. i Nevzat A., takođe ranjeni.

Da stvar bude još tragičnija, ovaj jezivi zločin odigrao je praktično naočigled djece pokojne Bisere Š. i Enedina T. koja su se igrala u drugoj sobi.

– Djeca su bila u drugoj sobi, ne znam ko je tu još bio od komšijske djece sa njima. Ali strašno je što su oni sve to sigurno vidjeli i čuli – navela je rođaka ove porodice.

– Oni su bili jedna prekrasna porodica, poznajem ih odavno… Strašno je to što se desilo, ne znam zbog čega im je naudio. Ni Bisera, njen brat i njihovi roditelji nikada ranije nisu imali bilo kakve incidente. Bili su jako vrijedni i pošteni ljudi. Ko zna šta se desilo tom čovjeku, on je sigurno bio pod uticajem droge ili alkohola kad je tako nešto strašno mogao da uradi – naveo je jedan poznanik porodice.

Nekoliko trenutaka nakon zločina, u porodičnu kuću pristigao je jedan od njihovih rođaka koji je maloljetan, zatekao žrtve.

Rođak S. Š., dobio je poziv od Bekima, da dođe u njihovu kuću i preveze povrijeđene do bolnice.

– On je mene zvao, ja sam odmah krenuo, bilo je strašno to što sam vidio, ali sam najviše razmišljao kako da spasim one koji su preživjeli. On je sada u stabilnom stanju, operisao ga je hirurg Izet Tutić i nadamo se da će biti dobro. Još sam u šoku, još ne znam šta se desilo u bolnicu nas ne puštaju – priča S. Š.

Pored Bekima, u pucnjavi su ranjeni i majka i sin, Zineta A. i Nevzat A.

Zineta A, je pogođena u nogu i nakon pružene bolničke pomoći ona je otpuštena na kućno liječenje.

Inače, komšije ove porodice i dalje ne mogu sa sigurnošću da kažu zbog čega je Enedin počinio ovako jezivo ubistvo i šta bi mogao da bude razlog.

– Šta godi da je svi se pitamo da li normalan čovjek to može da uradi… Jadna djeca koja su ostala bez majke i bake i deke – pričaju komšije. (Blic)

Ostavite komentar