RIJEKA IM PREKO NOĆI ODNIJELA SVE: Slađan i njegova bolesna majka zbog poplave ostali bez kuće i hrane koju su spremali za zimu

Nesreća nikada ne ide sama. Slađanu Aleksadrovu prošle godine je operisano srce i stavljena su tri bajpasa.

U avgustu mu je umro otac, a sinoć je njegovu kuću, u kojoj živi sa bolesnom majkom, poplavila nabujala Južna Morava.

Sve im je uništeno, čak i hrana koju su cijele godine spremali za zimu.

– Sve se desilo sinoć. Voda je ušla unutra, cijeli  prvi sprat je poplavljen. U dvorištu nam je dva metra vode. Meni je cokla podignuta na metar, a još metar vode je u sobama. Sve unutra je uništeno, od hrane do nameštaja. Nema nam povratka narednih mjesec ili dva – kaže ovaj stanovnik sela Zlatokop kod Vranja.

Slađan i njegova majka Tomka (71) sklonište su našli kod prijatelja, ali se pitaju – šta dalje? Ovaj 51-godišnjak je srčani bolesnik, dok njegova majka, kako on kaže, ima probleme sa nervima na koje je ova nedaća samo pridodala.

– Ne znam kako ćemo se izboriti sa ovom. Ali šta da radimo, ispod Boga smo.

Lijekovi su preskupi… Para se nema…

– Ne mogu da radim, prošle godine sam operisao srce, imam tri bajpasa. Moja invalidska penzija iznosi 15.000, majka prima očevu od 5.000. Otac je umro u avgustu i sada živimo od 20.000, a na lijekove dajemo oko 6.000 za oboje. Ne mogu bez terapije, a ni majka, koja je već 10 godina bolesna – kaže on i naglašava.

– Nama je sada najveći problem hrana. Sve što smo spremali za zimu, sve je to propalo kada se rijeka izlila. /Izvor: Kurir/

Ostavite komentar