OD DANAS U OVU KOMŠINSKU ZEMLJU MOŽETE UĆI BEZ PCR TESTA

Ministarstvo zdravlja Crne Gore odlučilo je da od danas dozvoli ulazak u Crnu Goru bez obaveznog testiranja na korona virus, saopćila je ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je na konferenciji za novinare rekla da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori danas bolja i da je u ovom trenutku 57,3 posto bolničkog kapaciteta popunjeno kovid pacijentima, a da je taj procenat ranije bio 67 posto.

Tačan datum dolaska vakcina ne mogu da saopćim jer svakodnevno vodimo pregovore. Informacije detaljnije očekujemo od 10 do 15 dana. Krajem januara mislim da bi vakcine trebalo da stignu u Crnu Goru – rekla je ona.
Borovinić Borović je istakla da žele prvo vakcine sa evropskim sertifikatom.

Sem toga naš je cilj da obezbjedimo kvalitetnu vakcinu i daćemo sve od sebe da naši građani imaju mogućnost vakcinacije od više različitih proizvođača. Jasno je da nabavka vakcina nije nabavka parfema iz inostranstva, već su potrebni veoma precizni ugovori – istakla je ona.
Ministarka je dodala da će početkom februara biti osposobljena i PCR laboratorija u Kotoru, što će rasteretiti Institut. /hayat.ba/cazin.net/

Ostavite komentar