Naslovnica Region Objavljen dokument, ovo su sve nove mjere na granicama Hrvatske!

Objavljen dokument, ovo su sve nove mjere na granicama Hrvatske!

160
0

Objavljen dokument, ovo su sve nove mjere na granicama Hrvatske!

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je danas na konferenciji za medije da je donesena nova odluka o prelasku granice za neobvezna putovanja, osobito iz država s novim sojem virusa.

“Nova odluka je usklađena s preporukama Europskog vijeća, a popis država, koji je sastavni dio odluke, donosit će HZJZ. Prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test i ići u karantenu od 14 dana. Karantena im se može skratiti na 7 dana ako PCR test bude negativan.

To zasad vrijedi za Veliku Britaniju i Južnu Afriku, jer su novi sojevi otkriveni tamo i tamo je zabilježen najveći broj slučajeva zaraze. Vode se razgovori na razini EU”, kazao je Božinović.

Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći uvedena su posebna pravila te će iste moći ući u Hrvatsku bez testa, temeljem prethodne suglasnosti Stožera, dodao je Božinović.

Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imat će slične uvjete kao oni koji putuju iz EU.

“Ali po dolasku iz trećih zemalja zbog neodgodivih razloga – kao što su bolest, pogreb – ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati. Sve će biti objavljeno tijekom dana”, dodao je Božinović. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Prethodni članak(VIDEO) Vlasnik je skočio u rijeku, ali pogledajte šta su njegovih 16 Zlatnih retrivera uradili!
Sljedeći članakNjemački lockdown trajat će do Uskrsa? Kancelarka Angela Merkel upozorava na “teških 8 do 10 sedmica”!