(VIDEO) DEČAK IZVUČEN ISPOD TRI METRA SNEGA NAKON LAVINE U RUSIJI: Njegova porodica nije preživela!

Turisti su spavali u kućicama kada se lavina obrušila i zatrpala područje površine 600 kvadratnih metara

Četrnaestogodišnji dečak Makar Popov preživeo je lavinu koja je ubila njegove roditelje i mlađu sestru nakon što je zatrpala kućicu u arktičkom skijaškom centru u kojoj su bili smešteni. Strahuje se da je još šest osoba zatrpano snegom u okolini Norilska (Rusija), gde se temperatura spustila na minus 25 stepeni Celzijusa.

Turisti su spavali u kućicama kada se lavina obrušila i zatrpala područje površine 600 kvadratnih metara. Makar Popov (14) je bio živ kada su ga izvukli ispod tri metra dubokog snega, ali ima teške promrzline i nekoliko preloma. Kako prenosi “Dejli mejl”, u teškom je stanju i lekari bolnice u Norilsku čine sve što je u njihovoj moći da mu spasu život.

Na snimku je zabeležen trenutak kada su Makara našli živog ispod dubokog snega. Lavinu je izazvala snežna kapa na vrhu planine koja se srušila u područje u skijaškom centru Gora Otdeljnaja, za koje se smatralo da je bezbedno. Njegova majka (38), čije ime nije objavljeno, izvučena je mrtva, a u nastavku potrage po mraku i mećavi nađeno je i telo oca Vlada Popova (45) i sestre stare 18 meseci.

Igor Šatalov, upravnik skijaškog centra, izjavio je da strahuje da je u lavini zatrpano još šest osoba, ali ruski zvaničnici koji su saopštili da je potraga okončana, to nisu potvrdili.

Dobrovoljac Maksim Injihov izjavio je tokom potrage da su našli delove kuće u kojoj su bile smeštene četvoročlane porodice i da su kopali kao ludi kako bi pronašli mobilni telefon koji je zvonio pod snegom.

– Spasioci pokušavaju da nađu odakle signal tačno potiče. Ljudi i dalje dolaze da pomognu, mnogi dolaze peške s lopatama. Ogromna količina opreme primenjuje se na licu mesta, svi daju sve od sebe da nađu ljude. Došao sam čim sam čuo za lavinu. I naša kuća je u tom delu, sneg se zaustavio samo pet metara od naših vrata – rekao je on. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

Ostavite komentar