TUGA DO NEBA! Otac troje dece na aerodromu saznao da mu je cela porodica poginula u padu indonežanskog aviona!

Očekuje se da će indonežanska agencija za bezbednost KNKT pokrenuti trenutnu istragu o ovoj nesreći!

Neke od očajnih rođaka putnika sa leta indonežanske aviokompanije “Srividžaja er”, čiji se “Boing 737” ubrzo posle poletanja srušio danas u more, vest o užasnoj nesreći zatekla je u Pontianaku, udaljenom oko 740 kilometara od prestonice Džakarte, gde je trebalo da avion sleti.

Iaman Zai, otac troje dece koja su se sa majkom nalazila u avionu, rekao je agenciji Rojters da ih je čekao na aerodromu u Pontianaku, kada je čuo vest o nesreći.

– Nikada ih više neću videti – rekao je on podižući fotografiju svoje najstarije ćerke.

Očekuje se da će indonežanska agencija za bezbednost KNKT pokrenuti trenutnu istragu o ovoj nesreći, a Američka uprava za bezbednost saobraćaja (NHTSA) automatski će biti deo nje, pošto je avion projektovan i izrađen u SAD, navodi Rojters.

Osnovana 2003. godine, indonežanska aviokompanija “Srividžaja er” sa sedištem u Džakarti leti uglavnom unutar Indonezije, a njen putnički “boing 737” sa više od 60 ljudi, koji je iz glavnog grada leteo za Pontianaku, srušio se danas, pošto je nestao ubrzo po poletanju iz Džakarte.

Indonežanska mornarica utvrdila je koordinate mesta pada aviona i brodovi su upućeni na tu lokaciju, rekao je danas mornarički zvaničnik Abdul Rasid.

– Koordinate su pronađene i prosleđene su svim brodovima na tom području – rekao je on novinarima.

Indonežanski ministar saobraćaja Budi Karja Sumadi potvrdio je ranije da se avion kompanije “Srividžaja er” sa više od 60 ljudi, danas srušio u zalivu kod Džakarte.

Prema pisanju brojnih svetskih medija, u Javanskom moru pronađeni su ostaci za koje se pretpostavlja da su delovi tog aviona. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

Ostavite komentar