Posljednja poruka majke s djecom prije nego što se srušio avion: Sada idemo kući

Njezin brat Irfansyah Riyanto kazao je kako je porodica namjeravala ići drugim avionom, ali su promijenili plan u zadnji čas

Na društvenim mrežama pojavile su se potresne posljednje poruke putnika aviona koji se jučer srušio kod Džakarte samo nekoliko minuta nakon polijetanja.

Boeing B737-500 izgubio se na visini skoro 3.000 metara u manje od 60 sekundi. Lokalni stanovnici su kazali kako su čuli dvije eksplozije.

Soerjanto Tjahjanto, voditelj indonezijske Agencije za sigurnost prometa, rekao je da su vlasti u moru pronašle dvije crne kutije i da ronioci sada pokušavaju doći do njih, piše Dailymail.

Slikala se sa svojom djecom
Ratih Windania objavila je selfi sa svoje troje djece nakon što su ušli u avion.

– Zbogom, obitelji. Sada idemo kući – napisala je.

Njezin brat Irfansyah Riyanto kazao je kako je porodica namjeravala ići drugim avionom, ali su promijenili plan u zadnji čas. Njegova sestra i njezino dvoje djece vraćali su se s trotjednog odmora, piše Daily Mail.

– Ja sam ih odvezao do zračne luke, pomogao oko prtljage i prijave. Još uvijek ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo – kazao je Irfansyah.

Brat kopilota Diega Mamahita je policiji predao uzorak krvi kako bi pomogao pri identifikaciji.

– Vjerujem da je moj mlađi brat preživio, ovo je samo formalnost. Diego je dobar čovjek, još uvijek vjerujemo da je preživio – kazao je Chris Mamahit.

Diego je na svom LinkedIn profilu napisao: “Stvarno volim letjeti.”

Nazvala me putem WhatsAppa, smijala se
Panca Widiya Nursanti, nastavnica u srednjoj školi u Pontianaku, vraćala se nakon odmora u svom rodnom gradu Tegalu. Njezin suprug Rafiq Yusuf Al Idrus je ispričao kako je izgledao zadnji razgovor s njom.

– Šalio sam se i rekao da ćemo nešto pojesti zajedno kada se vrati u Pontianak. Nazvala me putem WhatsAppa, smijala se. Već se ukrcala u avion i rekla je da vremenski uvjeti nisu baš dobri. Rekao sam joj da se moli – kazao je Yusuf Al Idrus.

Spasilačke ekipe su u moru pronašle dijelove tijela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi, piše /Index.hr.Izvor:  Avaz/

Ostavite komentar